16/02/2013

La setmana fantàstica del Madrid

2 min
La setmana fantàstica del Madrid

Alguna cosa no s'ha fet bé quan et jugues tota la temporada en vuit dies. No només la temporada, m'atreviria a dir que fins i tot el teu prestigi i òbviament el teu futur. El Madrid i Mourinho han fet un all in ni més ni menys que al Camp Nou i a Old Trafford i en un marge d'una setmana. És molt significatiu que aquest Madrid dels rècords, l'actual campió de la Lliga i de la Supercopa, ho supediti tot als resultats. I és inevitable comparar-se amb el Barça de Guardiola. Fa uns mesos va quedar eliminat de la Champions pel Chelsea al Camp Nou i l'afició va acomiadar l'equip amb una ovació històrica. Uns aplaudiments que denotaven maduresa. I no només això, tot i la marxa del Pep i només guanyar la Copa del Rei, el projecte i el model han seguit i són inqüestionables.

Però a Madrid la situació és una altra. En aquest cicle blaugrana, han guanyat diverses lligues, però no els ha servit de gaire perquè no acaben de trobar el model. Si la piloteta entra, tot és perfecte, són els millors i segueixen endavant. Si no, tot és un desastre i s'ha de canviar. Mentre el Barça en l'última dècada ha tingut tan sols tres entrenadors, Rijkaard, Guardiola i ara Tito, i amb una trajectòria brillant; Mourinho és el desè entrenador blanc. I molt probablement no seguirà la temporada que ve (sempre que trobi algun equip que el vulgui).

Aquesta última setmana de febrer el Madrid s'hi juga molt. I el Barça pot ser l'encarregat de posar el dit a la nafra. Primer eliminant-los de la copa. Els blaugranes no s'han de confiar amb l'1 a 1 de l'anada i han de privar matemàticament els blancs del primer títol de la temporada. I virtualment del segon, de la Lliga, quatre dies després. Un partit al Bernabéu on Mourinho donarà descans a molts jugadors prioritzant la tornada de la Champions, i on el Barça té l'oportunitat de sentenciar la Lliga, però sobretot de fer-los anar amb dubtes i pors a Manchester. Per això, mentre a Madrid no donen gens d'importància al partit de dissabte, el Barça hauria d'intentar guanyar amb contundència perquè segurament afectarà també el seu rendiment i estat d'ànim a Old Trafford. On podrien perdre el tercer i definitiu títol de la temporada i obrir una ferida que sagnaria durant mesos i provocaria una crisi esportiva i institucional gravíssima a l'entitat blanca.

stats