RETORN DELS INTERNACIONALS
Esports 18/11/2011

Una sessió extra de gimnàs per fer front al 'jet lag'

Els dos internacionals argentins van arribar al matí a l'aeroport del Prat i es van exercitar a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, encara que l'equip tenia descans. Alexis s'incorporarà a l'equip avui al matí.

Natalia Arroyo
2 min
Javier Mascherano i Leo Messi tot just arribats ahir al matí a l'aeroport del Prat després de volar des de Colòmbia.

BARCELONA.Messi, Mascherano i Alexis ja són a Barcelona. Guardiola va recuperar ahir els internacionals sud-americans que encara no havien tornat dels seus compromisos de seleccions i, després d'una setmana sota mínims, podrà preparar el duel contra el Saragossa amb la plantilla al complet.

Els dos argentins van aterrar al matí a Barcelona i, tot i que se'ls esperava a la tarda per fer una sessió de recuperació, van anar directes de l'aeroport a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, on van exercitar-se al gimnàs. A més, tots dos van passar diverses proves mèdiques que van confirmar que no tenen cap problema físic més enllà de la lògica fatiga pels minuts jugats amb l'Argentina i el llarg viatge des de Colòmbia.

L'últim a tornar va ser Alexis Sánchez, que va arribar a la tarda i que avui s'afegirà al grup de treball per preparar la visita del Saragossa al Camp Nou. Després d'haver-se perdut el primer partit per unes molèsties i de disputar els noranta minuts del segon, el club vol confirmar que l'estat físic de l'extrem és bo, ja que se'n va anar amb l'alta mèdica acabada de rebre. Tot i així, no sembla gaire probable que sigui titular dissabte, com tampoc ho seran Adriano i Pedro, que continuen recuperant-se de les seves lesions, ni Alves, que està sancionat.

Messi i els descansos aleatoris

En l'última setmana, Guardiola ha tingut fora 17 jugadors de la primera plantilla i molts d'ells han fet vols transoceànics. Les rotacions semblen evidents en totes les posicions, menys en la de Messi. L'argentí ho vol jugar tot i poques vegades comença el partit des de la banqueta, encara que no faci ni tres dies que ha jugat amb la seva selecció. Aquest any, de fet, només ha sigut suplent a Anoeta, el 10 de setembre, justament després de jugar dos amistosos amb la seva selecció. I a la Copa del Rei no va jugar perquè ja s'havia concentrat amb l'albiceleste. I és que Messi gairebé sempre és sobre la gespa.

La rutina de Guardiola després dels compromisos internacionals anticipa que, com altres, Messi podria descansar contra el Saragossa, com ho va fer l'any 2010/2011 en l'anada de la Supercopa d'Espanya amb el Sevilla o en un partit de Lliga contra el Vila-real després d'alguns amistosos amb l'Argentina. Però aquell mateix any i després d'una aturada de seleccions, sí que va jugar contra l'Hèrcules o l'Almeria. Demà, doncs, el descans de Messi tornarà a ser una loteria.

stats