MERCAT DE FITXATGES
Esports 12/08/2011

El serial de Cesc, llest per a l'últim capítol

L'Arsenal podria fer públic avui el traspàs de Cesc al Barça després d'un altre dia de tensa espera. La junta directiva del club anglès ja ha decidit vendre, però encara no ha donat oficialitat al fitxatge.

Toni Padilla
3 min
Peça clau Cesc Fàbregas aplaudint al final d'un partit de la temporada passada amb l'Arsenal.

Barcelona.La directiva del Barça espera poder fer públic avui que Cesc Fàbregas és el nou fitxatge del club. Durant tota la jornada d'ahir el Barça va esperar que l'Arsenal ja els comuniqués la seva decisió d'acceptar l'oferta blaugrana, una decisió que segons fonts properes al club arribarà avui mateix. De fet, el Barça fins i tot està pensant a tenir Cesc a Madrid durant la Supercopa, per fer pinya amb els seus futurs companys.

L'entorn dels dos clubs, i del jugador, compartien la mateixa sensació. La sensació de sentir-se alleujats perquè unes negociacions molt complexes arriben a la seva fi. Alguns protagonistes, com la directiva blaugrana i el màxim accionista de l'Arsenal Stan Kroenke, no han viscut els tres anys d'estira-i-arronsa, però altres sí. El mateix tècnic de l'Arsenal va acceptar públicament ahir que totes les informacions publicades sobre el cas Cesc són certes i que esperava un desenllaç final abans de dissabte.

És a dir, el mateix Wenger ha reconegut que l'Arsenal estudia una oferta de 34 milions d'euros del Barça que inclou sis possibles milions més en variables. Reconeix que l'Arsenal medita vendre, i que Cesc vol marxar. El tècnic alsacià donarà avui la llista de convocats per al primer partit de la lliga anglesa dels seus, dissabte al camp del Newcastle, i només desitja poder girar full i centrar-se en el futur.

El màxim accionista de l'Arsenal, el nord-americà Stan Kroenke, va arribar ahir a Londres per reunir-se amb la resta de la plana major del club, liderada pe director general Ivan Gazidis. Kroenke fa tot just un any que és l'home fort del club anglès, després d'un llarg període en què va lluitar amb el rus Alisher Usmanov per comprar un gran paquet d'accions del club. Un cop les va tenir, Kroenke, propietari de diferents franquícies esportives americanes, va topar amb els dubtes de l'afició de l'Arsenal sobre la seva implicació en el club. I, de moment, sempre que hi ha hagut reunió del consell directiu, Kroenke ha agafat un avió i s'ha personat a Londres. I ahir no va fallar, ja que la decisió era molt important. La reunió va tenir lloc a la tarda i la sensació en finalitzar era que la fumata blanca està llesta, tot i que l'Arsenal encara ha intentat assegurar-se que els sis milions de variables siguin per variants que els garanteixin més opcions per cobrar. El Barça pagaria sis milions si guanya títols, i l'Arsenal volia que fos per partits jugats. L'acord, però, és gairebé total, ja que els gunners ja han renunciat als 45 milions d'euros que han demanat.

La determinació del jugador a demanar la seva sortida ha acabat desgastant els responsables del club, que prefereixen pensar en el futur ja i tancar aquest afer amb un munt de diners. De fet, els gunners no deixen de treballar en el mercat per poder garantir-se reforços, tot i que no serien en la posició de Cesc, on es confia en l'explosió de Jack Wilshere. La directiva anglesa, de fet, ha guanyat hores per avançar altres negociacions, especialment en defensa i en atac. Ahir la reunió de la junta va servir per parlar més de Nasri (que pot marxar al City) i de fitxatges, que no pas d'un Cesc de qui es valora que hagi defensat marxar sense fer cap declaració pública polèmica. A l'Arsenal es preparen per acomiadar amb tots els honors el seu capità. Que els deixarà 34 milions a la caixa. Com a mínim.

stats