LLIGA ENDESA
Esports 10/11/2012

El seny econòmic aterra al parquet

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Villacampa, president del Fiatc Joventut,  al carrer Diputació de Barcelona.

BADALONAEl Fiatc Joventut i el Blancos de Rueda Valladolid es veuran les cares aquesta tarda (18 hores, Teledeporte) al Palau Olímpic de Badalona. Els dos clubs tenen en comú dues coses; han sobreviscut amb èxit a un concurs de creditors i han començat la temporada amb bon peu. La difícil transició de la crisi al seny econòmic ha rebut la companyia dels triomfs.

El Fiatc Joventut suma quatre victòries i dues derrotes. L'equip que entrena Salva Maldonado és cinquè i se situa per davant de conjunts com el Barça Regal a la classificació. Amb menys calés que la temporada passada, la Penya està obtenint uns resultats millors. "Tècnicament hem sortit del concurs de creditors, però encara hi ha alguns aspectes que ens queden penjats", explica Jordi Villacampa, el president de la Penya.

Segons l'exjugador: "El deute està negociat i el president que entri no haurà de suportar el pes d'una motxilla especial. Els actius del club suportaran el deute". Hi ha tres tipus de creditors (els privilegiats, els ordinaris i els subordinats) i les seves condicions són diferents.

Jordi Villacampa, això sí, demana proteccions especials per a les entitats que es preocupen de cuidar el planter. "Si els clubs que treballem la base no podem gaudir del planter ni en podem treure cap benefici econòmic, haurem de deixar de treballar-lo. No és que només existiran el Barça i el Madrid sinó que ja no tindrem jugadors. Cal buscar proteccions per als equips que treballem el planter, que habitualment som els més febles econòmicament", opina el president del Fiatc Joventut, que avui recupera Sitapha Savane.

La situació del Blancos de Rueda Valladolid no és gaire diferent. L'equip que entrena Roberto González va sortir d'un concurs de creditors a finals de l'any passat i, tot i competir amb un conjunt low cost , ja suma tres victòries. La seva trajectòria ha fet que jugadors com Tomas Satoransky (Cajasol), que va dir que l'equip no tenia prou nivell per competir a la Lliga Endesa, s'hagin d'empassar les seves paraules.

"La sorpresa d'aquesta Lliga"

"El Blancos de Rueda Valladolid està sent la sorpresa d'aquesta Lliga. És un grup que va trigar a formar-se, però ara tots saben el que han de fer i són un rival perillós. Ho ha demostrat guanyant rivals molt difícils. Si volem aconseguir la victòria, hem de jugar seriosos, concentrats i sense cometre errades", explica Pere Tomàs, aler del Fiatc Joventut.

A una setmana de començar la temporada, al Blancos de Rueda Valladolid li faltaven tres jugadors per completar la plantilla. El club va tenir paciència, va arriscar i va acabar fitxant bons jugadors que estaven sense equip. El seu debut a la competició, imposant-se al Barça Regal al Palau Blaugrana, va ser molt cridaner. "Era una cosa que no esperàvem", reconeix Roberto González, l'entrenador del Blancos de Rueda Valladolid.

"El Blancos de Rueda Valladolid ha guanyat tres partits, dos dels quals fora de casa. Farem bé respectant-los al màxim i preparant-nos com si juguéssim contra un equip d'Eurolliga", avisa Salva Maldonado, el tècnic de la Penya.

stats