LLIGA
Esports 13/03/2013

Una sentència judicial deixa el futur del València en mans de Bankia

Salvador Almenar
1 min

València.El València podria canviar de propietari. Si la seva fundació segueix sense poder fer front al pagament dels venciments d'un crèdit sol·licitat el 2009 per subscriure una ampliació de capital i Bankia decideix executar-ne la garantia, aquesta entitat es convertiria en la màxima accionista del club de Mestalla.

I és que Bankia ja no pot demanar a la Generalitat Valenciana que respongui per la fundació, perquè una sentència del jutjat contenciós administratiu número 3 de València va alliberar ahir d'aquesta responsabilitat l'Institut Valencià de Finances (IVF) en anul·lar l'aval de 81 milions que va concedir en el seu moment a l'entitat lligada al València.

Segons una sentència, motivada per la denúncia de dos socis, l'aval de l'IVF va constituir una operació que va anar "en detriment de la resta de socis", que no van poder acudir a l'ampliació de capital. La resolució també critica l'actuació del govern valencià perquè, segons la jutgessa, "resulta evident que la concessió de l'aval […] mai podria generar ingressos, sinó importants pèrdues al mateix IVF i a la Generalitat".

Fa menys d'un mes la Generalitat Valenciana va haver de fer front al pagament de 4,8 milions d'interessos i es va convertir en la propietària de facto de l'entitat.

stats