Esports 30/05/2011

Primer les seleccions, i després vacances fins a mitjans de juliol

Albert Solé
2 min
Carrick fa falta a un Iniesta que no descansarà fins al 7 de juny, com la resta d'internacionals.

Barcelona.Un cop païdes totes les celebracions de la Lliga i la Lliga de Campions, no tots els jugadors començaran immediatament les vacances. La majoria hauran de concentrar-se de seguida amb les seves seleccions per a diferents partits amistosos, tot i que alguns n'han quedat alliberats.

Els futbolistes sí que han començat les vacances amb el Barça, i no hauran de tornar sota la disciplina de Pep Guardiola fins a mitjans de juliol. El dia del retorn exacte encara no s'ha fixat -ho faran aquesta setmana-, però aquest any tampoc tornaran tots el mateix dia, ja que els jugadors argentins i brasilers (Messi, Mascherano, Milito, Alves i Adriano) que disputin la Copa Amèrica de l'1 al 24 de juliol tindran uns dies més de vacances i s'incorporaran a principis d'agost.

Els jugadors no internacionals, que són molt pocs -Pinto, Maxwell i Fontàs- ja estan de festa fins que comenci la pretemporada, si és que continuen al Barça, i la resta podran descansar avui però demà molts s'hauran de concentrar amb les seleccions. Pedro, Valdés, Villa, Piqué, Busquets i Iniesta marxen demà cap a Madrid per estar amb la selecció espanyola, que dimecres creuarà l'Atlàntic per jugar el 4 de juny contra els Estats Units i el 7 contra Veneçuela. Quan tornin sí que agafaran uns dies de vacances fins a mitjans de juliol. En canvi, hi ha jugadors convocats amb la selecció espanyola sub-21 -Bojan, Thiago i Jeffren, a més de Miño i Montoya, del filial- que també han d'anar demà cap a Madrid, però ells es prepararan durant una setmana fins que marxin cap a Dinamarca per jugar l'Eurocopa de la categoria, classificatòria per als Jocs Olímpics del 2012. Segurament, aquests futbolistes també podran tornar uns dies més tard que la resta. Éric Abidal ja s'ha incorporat avui mateix a la selecció francesa, perquè divendres ha de jugar un partit oficial contra Bielorússia, i després dos d'amistosos. Ibrahim Afellay, amb Holanda, i Seydou Keita, amb Mali, també tenen compromisos internacionals abans d'agafar les merescudes vacances.

Messi, Mascherano i Milito, en canvi, s'han estalviat els amistosos a Nigèria i Polònia d'aquests dies i no es concentraran amb l' albiceleste fins al 20 de juny.

stats