HOQUEI PATINS
Esports 03/10/2011

La selecció espanyola es proclama campiona del món (4-5)

D.r. Jover

Amb un equip format únicament per jugadors catalans, la selecció espanyola es va proclamar ahir a San Juan, a casa de l'amfitrió, campiona del món d'hoquei patins per quinzè cop a la història després de superar l'Argentina per 4-5. El conjunt que entrena Carlos Feriche va suar de valent però va poder superar l'equip local, que tot i rebre el suport de les més de 8.000 persones que omplien l'Aldo Cantoni, no va saber plantar cara a l'equip espanyol. I és que des de l'inici Espanya va voler portar les regnes del partit i al minut quatre el vigatà Mia Ordeig va obrir la llauna. El va seguir el torderenc Marc Torra, que va fer el 0-2 al minut 8 i va fer emmudir el públic local. L'Argentina no es va donar per vençuda i David Páez va retallar distàncies al minut 13. Deu minuts després, al 23 de partit, el sadurnienc Jordi Bargalló va ampliar l'avantatge a dos gols, 1-3, però Pablo Álvarez va establir el 2-3 en el mateix minut. Només va ser un miratge. En els dos primers minuts del segon temps, primer Sergi Panadero i després Pedrito Gil van situar el 2-5 al marcador al 27 de partit. La diferència, tot i que faltaven molts minuts, es va reduir amb els gols de Pablo Álvarez al 34 i Emmanuel García al 39, encara que la remuntada argentina no es va fer efectiva per la gran defensa i, sobretot, les aturades de Guillem Trabal. Amb el 4-5 final Espanya suma el quart Mundial consecutiu i ja n'ha aconseguit un total de quinze. D'aquesta manera els de Feriche empaten amb Portugal, que també té 15 títols, però que no sap què és guanyar-ne un des del 2003. Amb el triomf d'Espanya es demostra que l'hoquei català és viu, ja que ha aportat tots els jugadors a la selecció.