WATERPOLO
Esports 05/08/2015

La selecció espanyola femenina de waterpolo torna a ensopegar i com a molt serà setena a Kazan

Les de Miki Oca perden contra la Xina (9-10) i hauran de lluitar per la setena i vuitena posicions amb el perdedor del partit entre Grècia i Rússia

Efe
Maica García, pressionada per la xinesa Mei Xiaohan durant el partit a Kazan / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

KazanLa selecció espanyola femenina de waterpolo ha tornat a caure, aquest cop per errors propis, i ha perdut davant la Xina (9-10), amb el que opta com a molt al setè lloc de la classificació del Mundial de Kazan. Les de Miki Oca no han estat mai en el partit. En el primer quart, les asiàtiques han dominat amb un bon percentatge d'encert en els llançaments.

No tancava l'equip d'Oca en defensa, en el primer minut Zihan Zhao ha marcat de penal i aquesta mateixa jugadora, en un xut des de fora, ha anotat el segon. Espanya ha ajustat la seva defensa per la banda dreta i tot ha fluït millor. La igualtat s'ha mantingut durant tot el partit, tot i que sempre les asiàtiques han dominat en el marcador.

Amb gols de Maica García, Anna Espar i Roser Tarragó, Espanya s'ha mantingut en el partit, sobretot perquè ha estat molt efectiva en el joc amb una jugadora més. Song ha posat el 3-4 en l'inici del segon quart i fins aquí ha arribat el domini de la Xina. Espanya ha aconseguit un parcial de 2-0, amb gols de Jennifer Pareja, de xut exterior, i de Laura López, que ha aprofitat una superioritat per deixar el 5-4 a l'equador del partit.

Però tot el que havia guanyat tàcticament en el segon quart Espanya s'ha perdut en el tercer. Ha tornat a aparèixer Zihan Zhao, autora de dos gols. Del 6-6 (havia marcat Laura López) s'ha passat al 6-8, encara que un gol de Judith Forca en superioritat ho ha deixat tot obert per als últims vuit minuts. L'avantatge de la Xina ha arribat fins al 7-10, però l'encert de Forca, autora de tres gols consecutius, ha portat Espanya fins al 9-10 i fins i tot les d'Oca han tingut un últim llançament per empatar.

La derrota suposa que Espanya haurà de lluitar, com a molt, per la setena plaça. El seu rival sortirà del perdedor del partit entre Grècia i Rússia.