Copa Confederacions
Esports 16/06/2013

La selecció espanyola enceta la Copa Confederacions contra l'Uruguai (24.00 h)

El combinat de Vicente del Bosque, que va debutar amb 'la roja' fa quatre anys a Sud-àfrica amb una discreta actuació, té dubtes a la porteria i en la punta d'atac

Efe
1 min

BrasilLa selecció espanyola arrenca aquest diumenge de matinada (24.00 h, Telecinco) el repte de tancar el cercle amb la conquesta de l'únic títol que li falta, després de guanyar dues Eurocopes i un Mundial en cinc anys, en el seu debut a la Copa de les Confederacions.

El debat en aquesta ocasió abans de l'estrena no apunta al '9' o fals '9'. La baixa de Xabi Alonso canvia el pla de ruta de Del Bosque, que sembla decidit a jugar amb un punta nat. Apareix Roberto Soldado com l'alternativa amb més força. Ara és a la porteria, on hi ha debat. Per primera vegada, Iker Casillas no és indiscutible. Els seus cinc mesos sense competir per una lesió que va precedir un enfrontament públic amb José Mourinho el col·loquen en una situació de desavantatge respecte a Víctor Valdés, decisiu en el partit a Saint Denis davant França camí del Mundial 2014.

Encara que Del Bosque sol sorprendre en les estrenes en grans cites, tot indica que la defensa és fixa amb Arbeloa, Sergio Ramos, Piqué i Jordi Alba; que Busquets serà el migcentre cobrint l'esquena de Xavi, amb la qualitat d'Iniesta, Cesc i Pedro per enganxar amb Soldado. En principi, jugadors que eren titulars com David Silva o el màxim golejador de la història de 'la roja', David Villa, seran suplents.

Mentrestant, l'Uruguai vol recuperar la imatge de la Copa Amèrica i enterrar els dubtes que està deixant en la fase de classificació mundialista. Tabárez tirarà del seu joc ofensiu amb els golejadors Luis Suárez i Edison Cavani.

stats