Copa Confederacions
Esports 23/06/2013

La selecció espanyola derrota Nigèria i es classifica per semifinals com a primera de grup (3-0)

Dos gols de Jordi Alba i un de Torres han certificat el triomf estatal, que ara buscarà un lloc a la final contra Itàlia

M.m.
2 min

BarcelonaLa selecció espanyola ha fet bons els pronòstics i s'ha classificat com a primera de grup a la Copa Confederacions. Els de Vicente del Bosque han superat Nigèria amb una golejada per 3-0, gràcies a dues dianes de Jordi Alba i una de Fernando Torres. Ara el combinat estatal jugarà contra Itàlia per un lloc a la final, el proper dijous a les 9 del vespre.

Vicente del Bosque ha optat per fer jugar d'inici vuit futbolistes del Barça: Valdés, Piqué, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro i Cesc. Precisament un d'aquests, Jordi Alba, ha estat l'encarregat d'obrir el marcador al minut 3. Una bona jugada de combinació del mig del camp que ha acabat amb una passada d'Iniesta perquè el lateral marqués d'un xut a l'interior de l'àrea.

Espanya ha estat superior i no ha passat excessius problemes davant Nigèria, tot i que els africans han exigit la selecció, sobretot a nivell físic. En algunes fases del partit, sobretot al primer temps, l'enfrontament ha estat d'anada i tornada, tot i que les millors ocasions han estat espanyoles.

Cesc demana el canvi

A la segona meitat s'ha mantingut la tònica del partit i el combinat estatal ha ampliat l'avantatge amb un cop de cap de Torres a centrada de Pedro per l'esquerra (62'). Abans, el blaugrana Cesc Fàbregas ha demanat el canvi perquè s'ha marejat degut a la intensa calor que feia a l'estadi Castelao.

El nigerià Muhammad ha tingut la millor ocasió per la selecció africana, però el seu un contra un davant Valdés l'ha enviat lleugerament desviat. Poc després, Villa ha entrat en el lloc de Pedro, convertint-se en el novè blaugrana que participa en aquest partit.

Ja les acaballes, i amb Nigèria a la desesperada, Villa ha enviat una passada llarga per Jordi Alba, que ha trencat l'esquena dels defenses i no ha fallat davant el porter Enyeama (88').

Brasil-Uruguai

L'altra semifinal de la competició la disputaran les seleccions del Brasil i l'Uruguai. Els brasilers es van classificar com a primers de grup, mentre que els uruguaians també han obtingut el bitllet aquest diumenge després de golejar Tahití per 7-0. Aquest partit es disputarà el dimecres a les 9 del vespre, hora catalana.

stats