02/03/2013

Una segona oportunitat

2 min
Kaká durant la roda de premsa d'ahir.

Segurament és un dels tòpics més utilitzats en el món del futbol però encaixa perfectament amb la situació actual del Barça: s'ha d'anar partit a partit. Perquè les sensacions i els ànims canvien constantment. I entre l'anada i la tornada de Copa ha passat un mes, i en un mes han canviat molt les coses. El partit d'avui es presentava com una oportunitat del Barça d'atemptar contra la moral blanca tres dies abans de jugar-se la temporada a Old Trafford i ara, en canvi, els que hi tenen més a perdre són els blaugranes. Els de Tito i Roura necessiten una victòria i sobretot una molt bona imatge al Bernabéu per començar a agafar crèdit i moral de cara a la cita clau del 12 de març, a diferència del Madrid, que ja dóna per perduda la Lliga, que té a la butxaca una final de Copa i que l'afició entendrà que les forces s'han de guardar per a Manchester i no per a un simulacre de partit com el d'aquesta tarda.

El Barça necessita urgentment recuperar sensacions. No arribar a una final de Copa no és cap desgràcia, i segurament si preguntéssim a tots els socis quin títol prefereixen, si la Lliga o la Copa, la gran majoria es decantaria pel primer. El problema, per tant -hi estaríem tots d'acord-, no és el resultat, sinó la imatge. La suma de tres partits consecutius en què els jugadors que porten la samarreta i l'escut del Barça han estat autèntics desconeguts. No tenen res a veure amb tot el que ens han mostrat i regalat els últims quatre anys. I el destí, o més ben dit el calendari, et dóna una segona oportunitat: t'ofereix un nou partit contra el teu etern rival -i aquest amb una alineació de circumstàncies-, un estadi ple de gom a gom i la retransmissió del partit en directe per a tots els racons del món; una situació ideal per redimir-te i començar a aixecar el vol de nou.

La remuntada del pròxim 12 de març al Milan comença avui al Santiago Bernabéu. El Barça ha de demostrar a l'afició i sobretot a si mateix que no s'ha oblidat de jugar a futbol. L'important no és el resultat, sinó fer un pas endavant. És recuperar la fe en un equip que ha sigut capaç de golejar l'Arsenal i el Xakhtar Donetsk en altres temporades i que també serà capaç de fer-ho amb el Milan.

stats