BARÇA
Esports 13/10/2011

Les seccions del Barça es reinventen per mantenir la il·lusió

Marcel Sanromà
2 min
Les seccions del Barça es reinventen per mantenir la il·lusió

Al juny, la notícia queia com una galleda d'aigua freda: el Barça retallava les seccions no professionals. La planificació de la nova temporada ja estava en marxa, i la reducció de pressupost ha obligat algunes seccions a estrènyer-se el cinturó més que mai.

Un nou cinturó, però, durà la secció de beisbol, que el club va decidir clausurar definitivament. Els seus membres s'han buscat la vida i l'equip s'ha refundat de manera independent sota el nom Beisbol Club Barcelona, i qui fins ara era el delegat de la secció dins del Barça, Josep Juaneda, ara és el president de la nova entitat. Tot i la desvinculació, Juaneda confirma que estan negociant amb el Barça per aconseguir finançament per a l'esport base, també heretat del Barça.

Una part vital per a la subsistència són els patrocinadors, i el club ja ha tancat un acord amb el reconegut restaurant Koi Shunka. També busquen camp per jugar quan comenci la temporada, a la primavera, i negocien amb l'Ajuntament de Barcelona. Precisament, el club hereta tots els drets federatius del Barça, i jugarà la Copa d'Europa com a vigent campió de Lliga. I tot i que no hi ha hagut un trencament d'arrel, també serà difícil l'adaptació de les altres quatre seccions no professionals d'esports d'equip: l'hoquei herba, l'hoquei gel, el rugbi i el voleibol.

El delegat de la secció d'hoquei herba, Jordi Delàs, explica que, tot i que han perdut jugadors, estan contents perquè han pogut mantenir l'ascens aconseguit. Tot i això, assumeix que "l'objectiu a curt termini és mantenir la categoria". Pensant a llarg termini, i gràcies a la col·laboració de la Casa Àsia, han obert una escola d'hoquei a la zona de Besòs-Mar amb la intenció d'incorporar jugadors indis i pakistanesos des de la base, i contribuir a la integració social d'aquestes comunitats, en què l'hoquei té molta tradició.

Menys dramàtica és la situació de l'hoquei gel, que, tot i que ha perdut peces importants, manté el bloc. Això si, el davanter rus Danilo Divkovskii ha hagut d'assumir també les funcions d'entrenador, i assegura que intentaran "repetir l'actuació de la temporada passada" -van ser subcampions- i que ho aprofitaran per donar més minuts als jugadors més joves de l'equip.

Mirant endavant

Mentre s'està disputant el Mundial de Nova Zelanda, la plantilla del rugbi ha començat la temporada amb l'aspiració de no notar les moltes baixes que ha tingut i somiar l'ascens a la Divisó d'Honor. L'entrenador, Arturo Trenzano, explica que persistiran: "Si no és aquest any, serà el següent", afirma, tot i que també pensa en el futur: "Apostem per contractar bons entrenadors per a la base, per formar bé els nois des de petits".

El cas més dramàtic és el que viu la secció de voleibol, que ha perdut dues categories i gairebé tota la plantilla. Només continuen dos jugadors, Jordi Marcè i Àngel Galindo. Dos jugadors de Superlliga, professionals, que han acceptat jugar sense cobrar. De fet, Galindo s'ha buscat una feina de monitor de gimnàs per compensar els ingressos. El delegat i tècnic de l'equip, Sergi Bosch, és optimista: "Esperem poder tornar a la Superlliga d'aquí tres o quatre anys", i va més enllà en el seu optimisme: "Estem agraïts al club, perquè ens van avisar amb temps per inscriure'ns a categoria nacional: altres equips de Superlliga que també han patit no van ser-hi a temps, i ara jugaran a categories regionals".

stats