VALLPARADÍS
Esports 04/03/2012

Una secció de bàsquet femení sense asteriscos

àlex Gozalbo
2 min

Mentre ahirel Barça Regal jugava a la pista del Gescrap Bizkaia, l'equip femení competia al Centre d'Esports Bonaire contra el CN Terrassa. La primera temporada a Primera Catalana del Barça CBS (sigles del Club Bàsquet Santfeliuenc amb el qual l'entitat va firmar un acord de col·laboració per dues campanyes) està passant desapercebuda per al gran públic, de manera clandestina fins i tot a la pàgina web del club blaugrana. La crisi ha acabat mutilant una de les promeses electorals de Sandro Rosell, la de recuperar la secció de bàsquet femení. El club va trobar una solució d'emergència, agermanant-se amb el Club Bàsquet Santfeliuenc, una entitat històrica i modèlica que enguany celebra el 85è aniversari.

Recuperar un equip de bàsquet femení que pugui competir a la Lliga Femenina, on els millors equips passen del milió d'euros de pressupost, costa diners, i ara és època de retallades, d'ajornar somnis que van quedar truncats l'estiu del 2007, quan la secció va desaparèixer. El projecte tan sols podrà reaparèixer sense crosses quan el Barça trobi els recursos que necessita per construir on ara hi ha el Miniestadi un nou Palau Blaugrana i, sobretot, un palauet complementari. Aquest segon escenari, que es convertiria en la seu de la majoria de partits de les seccions de futbol sala, handbol i hoquei patins, és clau per pensar en la possibilitat de recuperar, sense asteriscos, la secció de bàsquet femení.

Si alguna vegada el bàsquet femení ha de tornar a Can Barça ho ha de fer de bracet de l'equip masculí, programant els partits just abans o just després per facilitar l'assistència d'espectadors. A pocs metres de distància per esborrar possibles excuses i augmentar, així, la vinculació sentimental amb els aficionats culers. Si no, per molta bona voluntat que s'hi aboqui, els projectes estan condemnats a viure en la clandestinitat o a quedar-se eternament atrapats en l'esport amateur.

Vílnius, Londres, Estocolm, París o Istanbul tenen pavellons com els que necessita el Barça per afegir a l'atractiu esportiu dels partits de bàsquet una experiència d'oci que generi recursos econòmics, ajustar l'aforament a la importància de l'enfrontament i, de passada, revitalitzar la resta de seccions en un espai complementari. La idea és engrescadora. Tal com Jordi Moix, directiu responsable de l'àrea de patrimoni, va explicar a RAC1 tot passa per buscar fórmules de concessions que assumeixin el cost de l'obra sense distreure els recursos del dia a dia.

stats