LLIGA ENDESA
Esports 03/02/2013

El santuari del campió

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONAUnes peces de fruita, una màquina de cafè com les que anuncia George Clooney i un grapat de bosses de gel comparteixen espai al moble que creua de banda a banda el nou vestidor del Barça Regal. A sobre, una televisió que Xavi Pascual utilitza puntualment (l'equip compta amb una sala de vídeo pròpia) i una pissarra que tan bon punt serveix per dibuixar sistemes de joc com per recordar instruccions quotidianes. Així és l'espai en què l'equip blaugrana, que aquest migdia (12 hores, Esport3) juga contra el Bàsquet Manresa al Nou Congost, conviu diàriament.

Mentre espera l'informe d'ISG, AEG i Icon sobre la viabilitat d'un nou pavelló, el Barça va invertir 1,7 milions d'euros l'estiu passat per adequar el Palau Blaugrana i millorar-ne la funcionalitat. Les obres van permetre disposar d'uns 700 metres extra, que es van destinar a nous despatxos per als tècnics, a l'augment de la mida dels vestidors i a una nova sala de premsa. A més, el club ha creat una nova zona d'aigües per facilitar la recuperació dels jugadors i ha canviat la ubicació del gimnàs.

El vestidor del Barça Regal, que ara ocupa l'espai que abans tenia assignada la secció de futbol sala, s'ha ampliat i ara compta amb 14 taquilles. Les dues primeres les ocupen Marko Todorovic i Ante Tomic, dos jugadors que acostumen a moure's junts. El centre de l'habitació l'ocupa Joan Carles Navarro, que té Víctor Sada, Joe Ingles, Nate Jawai i Brad Oleson a un costat i Marcelinho Huertas, Sarunas Jasikevicius, Xavi Rabaseda i Álex Abrines a l'altre. El nou escorta nord-americà encara no té el nom posat al seu armari. La tercera banda, a l'espai més pròxim al passadís que porta a les dutxes, l'ocupen Pete Mickeal, Erazem Lorbek i C.J. Wallace.

Els jugadors del vigent campió de la Lliga Endesa passen des de fa uns dies pel davant d'unes fotografies amb què el club ha folrat les parets del hall que comunica els vestidors amb la pista de joc. Les quatre seccions hi apareixen representades. La de bàsquet amb dues imatges ben representatives que recorden els dos títols de l'Eurolliga, un amb Svetislav Pesic com a entrenador i l'altre amb Xavi Pascual a la banqueta.

El club considera que les seccions necessiten un nou pavelló però, com que fins al 2020 no té previst construir-lo, ha millorat les condicions de treball de l'actual. "El Palau Blaugrana ha arribat al límit de la seva facturació i té unes mancances de capacitat evidents. No podem fer més abonats i el 90% de les entrades es venen. Un nou recinte ens hauria d'ajudar a créixer i l'assistència augmentaria", explica a l'ARA Joan Bladé, directiu responsable de la secció de bàsquet.

El Barça Regal juga avui a la pista del Bàsquet Manresa. Tot i les set victòries de diferència, Xavi Pascual no es refia del rival. "La línia és positiva. Seria important aconseguir una nova victòria a Manresa i arribar a la Copa del Rei amb sis triomfs consecutius", diu el tècnic blaugrana, que podrà comptar amb Brad Oleson i Álex Abrines, però no amb Joan Carles Navarro (lesionat) i Joe Ingles (descartat).

"El Barça Regal és un equip amb molts recursos ofensius i defensius i cada setmana està millor", adverteix Jaume Ponsarnau, entrenador del Bàsquet Manresa.

stats