Esports 09/06/2011

Un rival que arriba amb "un dibuix psicològicament perfecte"

àlex Gozalbo
1 min
Joan Carles Navarro, Àlex Mumbrú, Fotis Katsikaris i Xavi Pascual.

La final més senzilla és la més difícil, ja que hi ha tres circumstàncies que compliquen la sèrie pel títol de l'ACB. Dues tenen a veure amb la preparació mental dels partits; la tercera, no.

Per aconseguir optimitzar el rendiment, els professionals que practiquen esports d'equip necessiten sentir-se amenaçats per un rival creïble. Si no, la seva aportació es relaxa. El Power Electronics València i el Reial Madrid, que van ser eliminats pel Bizkaia Bilbao Basket quan ningú no s'ho esperava, han après la lliçó. Tard, però ho han fet. El dubte és predir si el Regal Barça, que avui disputa la seva cinquena final de l'ACB consecutiva, cometrà la mateixa errada.

El segon aspecte no és un pes per al conjunt de Xavi Pascual sinó un impuls per al Bizkaia Bilbao Basket, que competirà sense res a perdre i tot a guanyar. Sense por s'acostuma a jugar millor i a competir sense pensar en les possibles conseqüències d'una derrota.

Xavi Pascual ho explica: "El rival arriba amb un dibuix psicològicament perfecte i haurem de saber competir contra això".

No tot, però, és mental, sinó que el Bizkaia Bilbao Basket de Fotis Katskiaris també té cartes basquetbolístiques per provar de desmuntar els pronòstics i posar les coses difícils al Regal Barça. Algunes de les virtuts conta les quals haurà de lluitar el conjunt blaugrana són la riquesa tàctica, la penalització de les pèrdues del rival amb ràpids contraatacs, les bones decisions en els primers segons de cada possessió i el domini del rebot als dos cercles de la pista.

stats