Esports 28/03/2013

La responsabilitat de Gaspart per la seva gestió ja ha preescrit

A.s.
2 min

BarcelonaActualment ja no és possible engegar una acció social de responsabilitat contra la gestió de Joan Gaspart, perquè ja ha preescrit. Des del 2003 fins al 2010 l'Associació en Defensa dels Drets dels Socis i les Sòcies del FC Barcelona -la que dóna suport a Vicenç Pla en el cas dels avals- va demanar cada any a l'assemblea de compromissaris que Joan Laporta portés l'expresident Gaspart davant dels tribunals pels deutes que havia deixat al club. Laporta mai va fer cas d'aquesta petició i la resposta sempre era la mateixa: "Aquest tema no el podem tractar perquè no forma part de l'ordre del dia". Laporta no volia parlar d'aquesta qüestió perquè el 2003, poc després d'entrar al club, la nova junta directiva ja va fer una votació interna i va decidir no utilitzar aquesta figura legal de la llei de l'esport contra Joan Gaspart i la seva gestió.

El dia que es va fer aquesta reunió de la junta, Toni Freixa -actual portaveu de la junta de Rosell- hi va assistir com a assessor jurídic, amb veu però sense vot, com feia sempre fins a la seva dimissió, el 2005. Freixa va presentar un informe jurídic en el qual desaconsellava tirar endavant una acció social contra Gaspart. Segons expliquen alguns dels directius que hi van ser presents, els arguments eren que a Espanya mai ningú havia fet una acció així, que seria judicialitzar el club en un moment delicat i que si es perdés s'haurien de pagar els costos, que serien elevats. Tot seguit es va fer la votació i els únics que hi van votar a favor van ser Jordi Moix, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

El 2010, quan Rosell va guanyar les eleccions, l'Associació es va reunir amb el nou president per demanar-li que engegués l'acció contra Gaspart, però set anys després els fets ja havien preescrit. L'Associació li va demanar llavors que denunciés Laporta per omissió del seu deure, però Rosell els va dir que no ho faria.

stats