L'ESPANYOL VOL SER L'OSASUNA DE FA QUINZE DIES
Esports 13/02/2011

La recepta del Reyno de Navarra

L'Espanyol rep el Madrid convençut que pot guanyar-lo i pren la derrota blanca a Pamplona com un possible model a repetir a Cornellà-El Prat. Ferran Corominas, cedit a l'Osasuna, també ho té clar.

Natalia Arroyo
2 min
Coro va debutar amb l'Osasuna contra el Reial Madrid i els navarresos van guanyar 1-0. Aquest ha de ser l'exemple per a l'Espanyol.

BarcelonaA l'Espanyol i a l'Osasuna els separen quinze punts i vuit posicions a la classificació. Mentre els periquitos miren a Europa, els navarresos procuren sumar per eludir el descens. Horitzons diferents, però conceptes del joc prou paral·lels com per pensar que la fita dels homes de Camacho de fa dues setmanes poden repetir-la els nois de Pochettino. Ferran Corominas, periquito cedit ara a l'Osasuna, coneix tots dos vestuaris i s'atreveix a suggerir una pauta de com derrotar el Reial Madrid de Mourinho.

1. Mantenir l'essència del joc

"L'Espanyol té moltes opcions de guanyar el Madrid si juga com ho està fent fins ara", assegura el davanter de Vilobí d'Onyar. Coro confia en la capacitat dels seus excompanys per no perdre la personalitat encara que s'enfrontin al Madrid. De fet, si l'Espanyol és capaç de conservar l'essència del seu futbol, pot vèncer. L'Osasuna va guanyar rematant nou vegades a porteria i els blanc-i-blaus ronden els tretze xuts per partit de mitjana.

2. Cornellà ha de ser un fortí

Fa dies que es van esgotar les entrades i Cornellà-El Prat estarà ple a vessar. Coro adverteix que l'ambient a l'estadi "serà un factor important", com ho va ser l'afició de l'Osasuna a Pamplona, on "va estar molt a sobre i va empènyer l'equip". No només afegirà pressió al Reial Madrid i l'incomodarà, sinó que permetrà als periquitos aguantar l'esforç físic i no llançar la tovallola.

3. Intensitat defensiva i transició És clau en tots els partits però més encara contra un conjunt com el madridista per evitar que pugui córrer i jugar a camp obert. L'equip haurà de ser "intens i agressiu", avisa Coro, i "mantenir-se molt junt, amb pocs metres entre línies".

4. Atacar evitant el contraatac El Reial Madrid no se n'amaga: té un futbol més aviat de cedir la pilota i jugar a la contra. L'Espanyol podria trobar-se avui amb alts percentatges de possessió i amb el dilema de com atacar sense descuidar la defensa. Coro reconeix que és difícil: "El Madrid no combina com el Barça i si et reculls bé darrere, li costa arribar. És un equip que en una jugada puntual i aïllada et pot capgirar un partit que creies que tenies controlat". El doble pivot tindrà la responsabilitat de mantenir trencat o unit el bloc. "És essencial fer ràpid les transicions atac-defensa".

stats