Futbol Femení
Esports 16/12/2011

L'Espanyol i el Barça femenins es veuen les cares a Sant Adrià (16 h) en un derbi molt igualat

Les blanc-i-blaves rebran a casa el sòlid líder de la Primera Divisió femenina, el Barça, que arriba al derbi sense haver perdut cap partit després de catorze jornades disputades

Natalia Arroyo
2 min
Vanesa Gimbert i Sonia Bermúdez, en una acció de la final de la Copa Catalunya.

BarcelonaAquest dissabte a les 16 h (retransmès en directe per Esport 3), l'Espanyol i el Barça s'enfronten a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià en un derbi que s'espera que sigui molt igualat. Les blaugranes són líders indiscutibles de la Superlliga, amb 42 punts després de catorze victòries consecutives (en catorze partits jugats) i vuit jornades seguides sense encaixar un sol gol. Per la seva banda, l'Espanyol, que és tercer amb 35 punts, també està en ratxa i acumula sis setmanes sense rebre gols i set victòries consecutives.

Més enllà de les estadístiques, el duel entre periquites i culers serà intens i disputat. Una victòria visitant deixaria la lliga molt encarrilada per a les noies de Xavi Llorens, mentre que una derrota del Barça tornaria a igualar les coses a la zona alta, on es ficaria de ple el conjunt que entrena Luis Carrión.

Al derbi s'enfrontaran les dues davanteres més en forma del campionat, l'espanyolista Mari Paz (21 gols) i la barcelonista Sonia (18 gols), i les defenses més sòlides: el Barça només ha encaixat quatre gols, mentre que l'Espanyol, amb deu, compta amb una de les porteres menys golejada de la lliga, Mariajo.

L'últim enfrontament entre blaugranes i blanc-i-blaves és la final de la Copa Catalunya disputada al setembre i que va acabar amb una victòria del Barça, 0-1. L'Espanyol ha animat els seus aficionats durant tota la setmana amb un vídeo perquè omplin Sant Adrià i donin suport a les noies.

A més de l'Espanyol-Barça, avançat a dissabte, diumenge es jugaran la resta de partits:

11 h: Sant Gabriel - Rayo Vallecano (Municipal Ruiz Casado)

11 h: Atlètic de Madrid - L'Estartit

11.30 h: Collerenc - Llevant

12 h: Sporting de Huelva - Lagunak

12 h: Athletic - Màlaga

12.15 h: València - Llanos Olivenza

12.30 h: Reocín Racing - El Olivo

12.30 h: Reial Societat - Prainsa Saragossa

stats