LLIGA
Esports 24/02/2013

Fer durar la ratxa passa per l'imbatible Vicente Calderón

L'Espanyol està invicte a la segona volta i l'Atlètic tot l'any a casa

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaQuatre membres de l'actual plantilla de l'Espanyol ja saben què és jugar al Vicente Calderón com a local. El tècnic Javier Aguirre i els futbolistes Simão Sabrosa, Martin Petrov i Joan Capdevila ja saben què implica sentir l'alè de l'incansable públic matalasser durant 90 minuts, ja saben com es pressiona l'àrbitre en cada jugada, ja saben que tots els detalls del partit (cada servei de banda, cada aturada del joc) poden ser determinants. Aquest és l'escenari "dur i difícil", en paraules de l'entrenador mexicà, que visitarà aquesta nit l'Espanyol (19.00 h, Canal+ Liga / GolT). La ratxa periquita, que ha permès a l'equip sumar 13 dels últims 15 punts i poder avançar sense conèixer la derrota en la segona volta, anima el vestidor blanc-i-blau abans de trepitjar l'únic estadi de la Lliga en què tots els punts se'ls han quedat els locals. L'Atlètic ha sumat 12 de 12 victòries a casa (33 gols a favor i sis en contra) i, tot i caure eliminat de l'Europa League dijous, és conscient que els objectius principals de la temporada passen pel campionat espanyol.

"Juguem contra el millor equip de la Lliga com a local. Ara mateix no hi ha un camp més difícil per visitar, i els jugadors ho saben. Per puntuar o per no perdre hem de jugar com ells, al límit", descrivia ahir Aguirre en roda de premsa. Aquest "al límit" va des de cada segona jugada, cada rebot, cada salt, fins a la guerra dels aplegapilotes. "Ells rebran la pilota a les mans, i a nosaltres ens la tiraran als peus. L'Atlètic és un club que els té entrenats fins i tot a ells", va relatar.

Aguirre, que va ocupar la banqueta matalassera del 2006 al 2009, avisava ahir que tornar a Madrid serà especial perquè agraeix a l'entitat els "bonics anys" que hi va passar. Durant la setmana, també Simão (que va vestir la samarreta de l'Atlètic del 2007 al 2011), Petrov (del 2005 al 2008) i Capdevila (del 1999 al 2000) han reconegut que serà emotiu tornar a trepitjar la gespa del Calderón. Sentiments al marge, els tres punts que hi haurà en joc avui seran decisius per a un Espanyol que, malgrat la dinàmica guanyadora en què està immers, no perd de vista el seu principal -i únic- objectiu: la permanència, encara que el descens estigui més lluny (11 punts) que les places europees (9). No parlar d'Europa no respon a cap símptoma de pànic o falta d'ambició de l'equip, sinó que és un avís de l'experiència. "El vestidor té clara una idea: cal sumar els 42 punts al més aviat possible perquè aquestes són les nostres circumstàncies ara. Porto molts anys en això i he vist coses molt estranyes. No me'n refio", alertava Aguirre.

Baixes i rotacions

Per al partit d'avui el tècnic mexicà seguirà sense poder comptar amb Raúl Baena, encara amb problemes de lumbàlgia, però recupera Juan Forlín després d'un partit de sanció. Tejera i Mattioni són baixa per decisió tècnica.

Al bàndol matalasser, Diego Pablo Simeone disposarà dels seus habituals titulars (Courtois, Godín, Juanfran, Filipe Luis, Gabi, Tiago, Arda Turan i Koke), després de fer-los descansar contra el Rubin Kazan, on tampoc va jugar Diego Costa, sancionat. Falcao i Miranda, que sí que van jugar, també hi seran.

stats