12/05/2011

Per què ha guanyat la Lliga el Barça? Per què?

2 min
Lionel Messi no va marcar, però va tornar a demostrar que gràcies a ell l'equip pot guanyar títols com aquesta Lliga.

Perquè, a la llarga, el millor sempre guanya en les competicions de regularitat. Perquè futbolísticament el millor ha estat el Barça. Perquè els estirabots de Mourinho han motivat una plantilla que podia estar cansada per la ressaca del Mundial i les poques vacances de molts jugadors. Perquè tenim el millor entrenador-estratega-psicòleg-motivador del campionat. Perquè, després d'un any d'eleccions, hi ha hagut pau social. Perquè el 5 a 0 del novembre va pesar massa. Perquè a la Lliga espanyola ja només hi ha un rival. Perquè els automatismes defensius de tot l'equip han funcionat molt millor que en els dos anys anteriors. Perquè, factor bàsic, tenim Leo Messi.

Perquè Valdés ha salvat deu punts amb cada mà. Perquè entre Valdés i Messi hi tenim Xavi, Iniesta i Busquets, que és el millor mig del camp des que els anglesos es van inventar el futbol. Perquè el tàndem Piqué-Puyol ha resultat ser tan invencible com carismàtic. Perquè Alves marca el ritme d'un Barça incansable. Perquè la malaltia d'Abidal ha rearmat el grup quan començaven a flaquejar les forces. Perquè Bojan, Thiago, Seydou Keita, Afellay, Adriano i Andreu Fontàs hi han aportat el que han pogut. Perquè David Villa, segons Guardiola, ha estat clau per al bon futbol del Barça d'aquesta Lliga. Perquè l'asturià ha aconseguit marcar divuit gols, les coses com siguin. Perquè, això sí, al vestidor ja no hi havia ni Samuel Eto'o ni Zlatan Ibrahimovic que miressin més per ells que no pel grup (esclar que amb ells també vam guanyar el títol).

Perquè les lesions han respectat els jugadors fonamentals de la plantilla. Perquè ni la maledicció de la derrota amb l'Hèrcules -que ja ens va esguerrar la Lliga de Bobby Robson- no ens ha impedit ser un equip solvent. Perquè el nivell de l'arbitratge espanyol ha pujat significativament. Perquè l'assistència de socis a l'estadi ha estat molt més elevada que en els últims anys. Perquè veient Punto pelota , sentint la Cope i llegint l'Inda el barcelonisme s'ha unit i tothom ha bufat a favor. Perquè som bona gent. Perquè ens dediquem a jugar a futbol, a crear i no a destruir. Perquè no tot es pot comprar amb diners.

Perquè tenim un planter que dóna els fruits de molts anys i de moltes directives. Perquè el Madrid va llençar a casa, contra l'Sporting i el Saragossa, tota la feina d'una temporada. Al capdavall, perquè en el futbol, José Mourinho, quan dos equips necessiten empatar, empaten. I ara ja pots plorar tant com vulguis. Però esperem que tornis aviat a les rodes de premsa, perquè ens ve de gust sentir, de la teva veu, com felicites el Barça públicament.

stats