31/01/2012

De què serveixen les conjures?

2 min

Serveix d'alguna cosa expressar la confiança absoluta que tots tenim en aquest equip? ¿El #jocrecenaquestbarça que va inundar el Twitter quan els jugadors encara no havien sortit de la dutxa del Madrigal té algun efecte real en la lluita per la remuntada d'aquest vestidor blindat? Probablement no, perquè des de dissabte i més que mai estem en mans del Madrid i de Mourinho. El Barça haurà de tenir nervis d'acer perquè si repassen el calendari deuen ser conscients que l'esforç titànic pot no tenir recompensa immediata. Cal ser regular i fiable com un cotxe alemany, passar unes quantes jornades i esperar els compromisos difícils del Madrid fora de casa. Esperar amb paciència San Mamés o el Calderón. Toca persistir més que mai sense intuir una llum al final del túnel durant uns dies.

No ha faltat qui ha fabricat una comparació entre el que està passant aquests dies i la lliga 2006-07 que se li va escapar al Barça de Rijkaard a l'última jornada i pel goal average . És una comparació dissenyada als think tanks del que Laporta titllava de caverna i Guardiola de central lechera , però que ha trobat algun altaveu a casa nostra. Són els mateixos que anunciaven la mort d'un cicle que encara anava en bolquers. La comparació és injusta. Ni el club ni l'entrenador d'aquell moment van intervenir per aturar una dinàmica endimoniada amb final d'estació a l'autocomplaença i el gimnàs. Ni el director d'orquestra ni el crac solista estan per entregar-se a la rutina de l'anar fent i aquest és el ferro roent a què agafar-nos pensant en la Lliga. Una altra cosa és que tampoc cal malgastar energies en qüestions menors, com camuflar una lesió per sorprendre no se sap ben bé a qui.

Tot això coincideix en l'època de l'any en què van prenent forma en la discreció dels despatxos nobles les grans decisions esportives de futur. D'entrada, amb Cuenca sí que s'ha tancat un cicle: tota la generació del futur té el futur assegurat. Ara toca fer-los un lloc i per aconseguir-ho serà imprescindible prendre decisions delicades i, en algun cas, doloroses. Potser ens esclata a la cara alguna sorpresa. El cas és que aquest equip competeix a la quarta temporada i arribarà un moment en què necessitarà un estímul per reinventar-se i fer una transició cap a la nova etapa. El repte és aconseguir que qui pilota aquesta transició sigui qui ens ha portat fins aquí: Guardiola. Els pròxims dies anirem saben coses.

Ah, per si m'equivoco... #jocrecenaquestbarça.

stats