Esports 26/02/2017

Els quatre gols del Tenerife enfonsen el Mallorca

La golejada dels de Pep Lluís Martí deixa en estat de xoc els homes de Javier Olaizola (1-4)

Ara Balears/ Efe

PalmaEl Mallorca va encaixar l’onzena derrota de la temporada, la tercera a l’Iberostar Estadi, després de perdre ahir per 1-4 davant el Tenerife, que es col·loca tercer en la Lliga 1,2,3.

L’equip balear, que va lluir camisetes grogues per homenatjar l’equip mallorquí que va aconseguir el primer ascens de l’entitat a Primera Divisió, l’any 1960, guanyava 1-0 a l’inici de la segona part i semblava a prop dels tres punts que l’allunyaven del descens.

Tanmateix, el Tenerife, fluix i lluny del seu millor nivell en els primers 45 minuts, va marcar quatre gols en una segona part impecable, que li bastaren per sumar l’onzè triomf de la temporada, tercer lluny del seu estadi.

El conjunt mallorquí va saber rendibilitzar amb un gol (min. 3) la seva sortida fulgurant, ja que abans que marcàs Juan Domínguez, de cap, Brando Thomas ja havia avisat amb un altre xut que va allunyar com va poder el porter Dani Hernández.

Al Tenerife li va costar molt entrar en el partit i, de fet, només va crear una ocasió clara de gol (min. 14) en tota el primer temps amb una rematada d’Amath Ndiaye que va passar per damunt de la porteria defensada per Jesús Cabrero.

El Mallorca va dominar el partit amb absoluta comoditat fins al minut 25. Després va cedir terreny al rival i el joc es va equilibrar, però en cap moment el conjunt de Tenerife no va oferir una sensació de perill.

El tècnic visitant, Pep Lluís Martí, exmallorquinista, expressava la seva disconformitat amb el que passava a l’Iberostar Estadi de manera ostensible. Però els seus jugadors, sense espurna ni ritme, no trobaven la manera de crear perill a l’àrea rival.

La mala notícia per al Mallorca és que només guanyava 1-0 i tots recordaven el que havia patit l’equip fa quinze dies, quan s’imposava amb comoditat al Rayo Vallecano a la primera part i va acabar demanant l’hora amb un ajustat 2-1 en el marcador.

El Tenerife va tardar tres minuts de la segona part a empatar (min. 48) amb un autogol d’Antonio Raillo, i ho va fer després que Martí ordenàs a Tyronne que substituís Omar i Oriol, a Aitor Sanz.

El Mallorca va entrar en estat de xoc. La situació es va agreujar amb la diana d’Aarón (min. 52), després d’una pilota perduda per Moutinho.

Els nervis i les xiulades a les graderies van enfosquir encara més el panorama per als jugadors del tècnic Javier Olaizola, que després de l’1-3, obra d’Amath i un rival crescut, no trobaven respostes.

L’1-4, després d’un penal transformat per Aarón, va acabar d’enterrar totes les aspiracions d’un Mallorca absolutament negat en la segona part i que va sucumbir davant un Tenerife que va aprendre dels errors per posar fi a un festival de joc i de gols.

L’afició mallorquinista va acomiadar l’equip vermell amb mocadors i crits de “fora, fora”, dirigit tant als jugadors com a la llotja.

Finalment, els focs artificials programats amb motiu del tancament dels actes commemoratius del centenari del Mallorca es van cancel·lar.