VALLPARADÍS
Esports 18/02/2013

El quart retorn de Michael Jordan

àlex Gozalbo
2 min
Michael Jordan, en una imatge d'arxiu.

El dia que Pelé va fer 50 anys va disputar un partit d'homenatge que es va jugar al Giuseppe Meazza de Milà. El futbolista brasiler es va quedar sense marcar en una nit plujosa que va atreure l'atenció d'uns 50.000 espectadors. Asfixiat, l'astre va demanar el canvi al minut 42. Tretze anys després de retirar-se, el jugador va ser el protagonista d'un esdeveniment del qual Diego Armando Maradona es va esborrar.

Michael Jordan va fer ahir 50 anys, una anècdota que l'ha retornat al primer pla mediàtic. "Ell va ser qui va canviar el bàsquet. Hi ha molts jugadors que han tingut un protagonisme en la història del bàsquet, però ell és el que va posar el bàsquet a un altre nivell", diu Ricky Rubio.

L'escorta ha protagonitzat més d'una retirada i cap ha sigut definitiva. El 6 d'octubre del 1993 Michael Jordan va anunciar que deixava el bàsquet, ja que al·legava que ja no en gaudia com abans. Després de fracassar com a jugador de beisbol amb els Chicago White Sox, l'estrella va tornar al seu ofici habitual amb una nota de premsa que tan sols contenia dues paraules: "I'm back" .

La segona retirada de Michael Jordan es va produir el 13 de gener del 1999. Cansat del tancament patronal i preocupat per la reestructuració del seu equip, el jugador va tornar a plegar, i va descartar un nou retorn. El 25 de setembre del 2001, però, va concretar la seva reaparició, aquesta vegada amb els Washington Wizards.

Tothom s'ha il·lusionat els últimes dies amb la possibilitat de veure Michael Jordan disputar alguns minuts, però confonen el present amb el passat. A mi no em cal, ja que qualsevol imatge serà pitjor que les que recordem. Una de les millors decisions de la NBA va ser eliminar el partit de les llegendes del programa de l'All-Star, en què mites històrics s'arrossegaven davant uns espectadors que feien apostes sobre qui seria el següent a lesionar-se. No cal.

stats