Esports 05/02/2011

Els 7 punts han de ser un estímul, no un coixí

El Barça rep aquesta nit l'Atlètic de Madrid al Camp Nou en un partit que sempre assegura gols i espectacle. Guardiola no vol que els seus jugadors es refiïn dels set punts d'avantatge que tenen.

Albert Solé
2 min
Els 7 punts han de ser  un estímul, no un coixí

Barcelona.Lluny de relaxar-se, Pep Guardiola vol que els set punts que té d'avantatge el Barça sobre el Madrid serveixin per esperonar encara més els seus jugadors. Per això és important que cap dels seus jugadors pensi que té un coixí de set punts, ja que els coixins serveixen per descansar-hi.

A més, si el Barça guanya aquesta nit, entrarà als llibres d'història de la Lliga espanyola. La 16a victòria consecutiva és una fita mai aconseguida per cap equip des del seu naixement (1928). Si el Barça ho aconsegueix, deixarà enrere el rècord que fins ara tenia el Reial Madrid de Di Stéfano dels anys seixanta, que en va aconseguir 15. L'únic obstacle perquè els de Guardiola ho aconsegueixin serà l'Atlètic de Madrid, un equip sempre incòmode, però que en les últimes tres visites a l'estadi n'ha sortit escaldat: 5-2, 6-1 i 3-0. En canvi, els matalassers tenen l'honor de poder dir que són l'únic equip que va guanyar el Barça dels 99 punts. L'any passat els blaugranes només van perdre un partit en tota la Lliga, al Vicente Calderón (2-1).

Iniesta és dubte

Andrés Iniesta en principi hauria de ser titular avui, però ahir Pep Guardiola va assegurar el manxec encara nota algunes molèsties de l'esquinç a la clavícula que es va fer al Rico Pérez, i que Thiago estarà amb l'equip fins a última hora per si de cas. Si Iniesta pot entrar en la convocatòria, el tècnic podrà tornar a alinear el mateix equip que va vèncer l'Hèrcules, que és l'equip de gala amb l'única baixa obligada de Puyol, encara lesionat, igual que Jeffren. Abidal és qui possiblement tornarà a fer de central, i Maxwell de lateral esquerre.

L'equip rival, l'Atlètic de Madrid, arriba en plena crisi de resultats (4 punts dels últims 15), i amb el tècnic, Quique Sánchez Flores, més qüestionat que mai. Perea és baixa per sanció, i possiblement Ujfalusi ocuparà el seu lloc al centre de la defensa, i Varela, el lateral dret del txec. A més, Mario Suárez i Raúl García segueixen lesionats. A dalt, però, segur que hi seran Diego Forlán i Agüero, dos dels jugadors més perillosos de la Lliga, encara que no estiguin en el seu millor moment.

stats