Tour 2011
Esports 03/07/2011

La primera etapa

1 min
La primera etapa

El campió belga Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) es va adjudicar la primera etapa del Tour de França, amb arribada al Mont des Alouettes. El ciclista való, amb l'ajuda d'un gran treball del seu equip durant tota la jornada, ha mostrat la seva superioritat en finals explosius d'aquest tipus i ha deixat enrere tots els esprintadors.

La primera etapa ha estat marcada per una escapada neutralitzada tot just quan faltaven 10 quilòmetres per l'arribada. Acte seguit s'ha produït l'episodi clau de la primera etapa del Tour: una caiguda massiva a 9 km de la meta que ha deixat tallat gran part del pilot, entre els quals hi havia el vigent campió, Alberto Contador, (Saxo Bank) i Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi). Contador ha creuat la línia d'arribada dins del mateix grup que el seu principal adversari, el luxemburguès Andy Schleck. A la classificació, però, els separa més d'un minut.

El ciclista de Pinto s'ha vist tallat per culpa d'aquesta gran caiguda que hi ha hagut a 9 quilòmetres de la línia de meta, mentre que el luxemburguès ha pogut seguir al capdavant. Finalment, però, Schleck ha estat víctima d'una segona caiguda, que l'ha endarrerit fins al grup perseguidor, on hi havia Contador.

Tanmateix, en ser dins dels tres últims quilòmetres de l'etapa, la norma estipula que el corredor afectat per una caiguda o incident mecànic rebrà el temps del grup on viatjava abans del seu problema. Per tant, el defensor del títol ja té 1' 14" segons de distància respecte el seu gran rival, a qui se li ha atorgat el temps del grup que ha entrat a sis segons del guanyador, el belga Philippe Gilbert.

stats