COPA CONFEDERACIONS 2013
Esports 27/06/2013

La selecció espanyola, a un pas de la final somiada contra el Brasil

Els de Del Bosque s'enfronten a Itàlia en les semifinals de la Copa Confederacions (21h,Telecinco)

Ara
3 min

BarcelonaLa selecció espanyola s'enfronta aquest dijous (21h,Telecinco) a Itàlia en les semifinals de la Copa Confederacions. Els dies previs al partit han estat marcats per la polèmica que envolta als jugadors del combinat espanyol sobre una possible festa que van organitzar a l'hotel de Recife després del partit contra l'Uruguai. Des de la Federació ja s'ha negat aquest rumor, i els jugadors han deixat clar que tot són invencions i que ells estan centrats en les semifinals contra Itàlia. El vencedor disputarà final de la Copa Confederacions el proper diumenge a la nit (00h,Telecinco) contra el Brasil, que va derrotar aquest dimecres l'Uruguai en l'altre semifinal.

A banda de la polèmica generada pel robatori a la selecció, aquesta semifinal arriba marcada per les derrotes que la selecció italiana ha sofert en els darrers enfrontaments contra el combinat espanyol. En els quarts de final de l'Eurocopa 2008, quan, després de l'empat sense gols, van perdre a la tanda de penals, i més dolorosa encara la derrota per 4-0 en la final de l'Eurocopa de l'any passat. És per això que, tot i que els italians donen als de Del Bosque com a favorits, confien en aconseguir revenjar-se de les últimes desfetes.

Pel que fa a l'aspecte purament esportiu, la selecció espanyola afronta aquest partit amb la incògnita d'un Cesc Fábregas, que va haver-se de retirar en l'últim partit contra Nigèria per problemes musculars, i que no se sabrà si pot jugar fins les hores prèvies a l'enfrontament. Amb el debat de la porteria enterrat –Iker Casilals serà el titular–, l'únic dubte en l'onze inicial, a més de Cesc, estarà en el davanter centre. Tot i que Soldado ha estat l'escollit en els dos duels més importants, el bon paper de Torres en l'últim enfrontament contra Nigèria podrien fer que el seleccionador espanyol es decantés pel davanter del Chelsea.

Al davant estarà una selecció italiana que té ganes de revenja, però que arriba a aquesta semifinal amb una absència molt important, la de Mario Balotelli. El davanter del Milan ha hagut de marxar de la Copa Confederacions per una lesió muscular. A més, el seu company d'equip, Abate, també es perdrà aquest partit per una luxació a l'espatlla. No obstant, Andrea Pirlo sí que podrà jugar després d'haver superat les molèsties que patia a la part posterior de la cama.

Cesare Prandelli podria alinear un onze similar al qual es va enfrontar a la selecció espanyola en el primer partit de la fase de grups de l'Eurocopa de l'any passat, i que va acabar amb empat a un. En aquell enfrontament, el seleccionador italià va jugar amb cinc homes a la defensa, i va crear molts problemes al combinat dirigit per Del Bosque, que es va quedar pràcticament sense idees per superar la línia defensiva dels italians.

Espanya i Itàlia sofriran sota la calor que regnarà en Fortalesa a les 16:00 hora brasilera. Sumats els 30 graus a l'alta humitat prevista, un 80 per cent, als jugadors els espera un infern. Els espanyols ho van sofrir en el mateix escenari davant Nigèria i van confessar que van ser les pitjors condicions en les quals han jugat en la seva vida.

Alineacions probables

Selecció Espanyola: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xavi; Iniesta, Cesc o Silva, Pedro; i Fernando Torres.

Itàlia: Buffon; Maggio, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Giaccherini; Pirlo, De Rossi, Candreva, Marchisio i El Shaarawy.

Àrbitre: Howard Webb (Anglès).

Estadi: Castelão.

Hora: 21 hores , Telecinco

stats