Esports 11/12/2011

Els presidents rebaixen la tensió omplint-se d'elogis

A. Solé
2 min
Florentino Pérez i Sandro Rosell just abans del dinar de directives.

BARCELONAJust abans del tradicional dinar de directives, els presidents del Barça i del Madrid van comparèixer davant els mitjans de comunicació per escenificar la bona entesa entre ells i per rebaixar la tensió dels últims clàssics, en especial el de la Supercopa d'Espanya. "Agua pasada no mueve molino", va ser l'expressió literal que va fer servir el president blaugrana, Sandro Rosell, que va agrair l'atenció que havien rebut per part dels dirigents blancs abans del clàssic, i va desitjar que el partit fos "un exemple per al món del futbol". Rosell també va assegurar que "amb una gran persona i un gran president no hi pots tenir mala relació", en referència a Florentino.

Per la seva banda, el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va voler deixar clar que les seves relacions amb el president Sandro Rosell sempre han estat cordials: "Puc dir que mai no he tingut cap discussió ni discrepància amb el president Rosell". Així, queden oblidats els comunicats del Reial Madrid acusant el Barça i els seus jugadors d'antiesportius, i el discurs de Rosell del final de la temporada passada, quan va dir que no en deixarien passar cap més al Madrid, abans que Mourinho fiqués el dit a l'ull a Tito Vilanova.

Florentino va comentar abans de jugar que era "molt important guanyar, però més important respondre a la festa del futbol" en un enfrontament que es veuria a tot el món. "És un partit que es veurà als cinc continents. Diuen que uns 500 milions d'espectadors. Hi ha hagut un rècord d'acreditacions a la Lliga, amb 600 professionals entre periodistes i auxiliars. Només desitjo que el partit respongui a l'expectativa, i estic segur que no defraudarà els espectadors", va dir Pérez.

La Lliga no està decidida

El màxim mandatari del conjunt blaugrana no va dubtar a dir que el Reial Madrid era "favorit per classificació, camp i estadística", però va recordar que el Barça "té el millor entrenador del món i els millors jugadors possibles". Abans del partit Rosell deia: "Qui guanyi aconseguirà 3 punts, però no significarà res per al desenllaç final de la Lliga", va reiterar Rosell, que va assegurar que "el Barça ja ha guanyat moralment amb la incorporació de Tito Vilanova". I és que pel president culer, "més enllà dels resultats hi ha la part humana".

stats