Publicitat
Publicitat

BARÇA

La plaça Catalunya tornarà a ser el centre de les celebracions

La plaça Catalunya de Barcelona serà de nou el punt principal de reunió per a les celebracions de les possibles victòries del Barça a la Lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions, tal com ho va ser l'any del triplet (2009). La tinent d'alcalde i regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, va explicar ahir que Generalitat, Ajuntament de Barcelona i diversos mitjans de comunicació repetiran l'experiència d'organitzar conjuntament la celebració de les hipotètiques victòries del Barça a la plaça Catalunya.

Escarp ha explicat que per a avui, quan el Reial Madrid i el Barça s'enfronten a la Lliga, l'Ajuntament no ha previst cap dispositiu especial, més enllà del que posa en marxa en cas de celebracions espontànies, especialment a la zona de Canaletes, escenari històric de les celebracions després dels partits importants.

Però si el Barça guanya la Copa del Rei, dimecres dia 20 a l'estadi valencià de Mestalla, a la plaça Catalunya es muntarà una àrea de celebració que comptarà amb protagonistes mediàtics i continguts audiovisuals, malgrat que no s'instal·laran pantalles per veure el partit. Els mitjans de comunicació organitzadors, entre els quals hi ha ja Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, emetran des d'aquest escenari una programació especial. Passarà el mateix si el Barça aconsegueix la victòria matemàtica a la Lliga o guanya la Lliga de Campions a la final de l'estadi de Wembley.

La Guàrdia Urbana col·laborarà amb els Mossos d'Esquadra en un dispositiu preventiu de seguretat orientat bàsicament, segons ha explicat Escarp, a assegurar que "es pugui celebrar la festa". L'operatiu es completarà amb l'actuació dels serveis municipals de l'Ajuntament de Barcelona necessaris per garantir "una celebració cívica", ha assenyalat la tinent d'alcalde.