PRIMERA DIVISIÓ
Esports 13/01/2013

El pitjor Madrid es deixa dos punts més al camp de l'Osasuna

Martí Molina
2 min
El madridista Sami Khedira lluitant amb Damià i Oier. La defensa de l'Osasuna va guanyar la partida als davanters del Madrid.

Encara quedava un quart d'hora perquè s'acabés el partit, i Álvaro Arbeloa va recuperar una pilota en defensa. Però més enllà de construir jugada, va enviar una pilotada llarga al camp de l'Osasuna, on no hi havia cap jugador del Reial Madrid. La pilota va acabar als peus del porter Andrés Fernández, que va iniciar l'enèsima jugada d'atac dels navarresos. El món al revés.

Molt probablement, el partit d'ahir del Reial Madrid va ser el més fluix des que José Mourinho va aterrar a la banqueta de Chamartín, ara fa tres temporades. Els blancs, sense Cristiano Ronaldo -baixa per acumulació de targetes-, van ser incapaços de superar un Osasuna molt limitat tàcticament, però que es va permetre el luxe, al segon temps, d'acular els vigents campions de Lliga al seu camp i a la seva àrea. Tan sols a l'últim quart d'hora, quan l'àrbitre va expulsar Kaká -havia sortit al segon temps- per doble groga, els blancs van fer un pas endavant, però ja era massa tard.

Mourinho no va poder suplir la baixa de Cristiano Ronaldo. El Madrid es va quedar sense cap referent en punta que cacés la pilota, encarés els defenses i generés espais. Callejón, Higuaín i Modric ho van intentar, però no se'n van sortir. Quan rebien la pilota avançaven sense pensar-s'ho i acabaven caient en accions individuals. Tot un caramel per a la defensa de l'Osasuna, que en va tenir prou amb ordre i criteri per tallar, una vegada i una altra, les accions visitants.

A la segona meitat Mourinho va moure la banqueta i va canviar tres dels jugadors d'atac. Benzema, Kaká i Özil van substituir Higuaín, Di María i Modric. Però l'aposta del portuguès no va funcionar. El Madrid va continuar sense generar joc, i qui va passar a dominar van ser els jugadors locals.

L'Osasuna va veure que podia furgar en la ferida blanca i Mendilibar va ordenar als seus jugadors que anessin a l'atac, conscients que difícilment els podrien sorprendre en una contra. I així va ser. A l'eix de la defensa blanca no hi havia ni Sergio Ramos -sancionat- ni Pepe -lesionat-. Albiol i Varane van ser els encarregats de jugar al seu lloc i van passar força angúnies per cobrir els espais, sobretot en els contraatacs. Però l'Osasuna, malgrat arribar una vegada i una altra, no va poder marcar. Si no fos perquè els navarresos són un equip força limitat tècnicament, sobretot en atac, el gol hauria arribat.

El Madrid, desdibuixat i desconegut, tan sols va sortir del cau quan faltava un quart d'hora, coincidint amb l'expulsió de Kaká, que va veure la segona groga en una acció infantil, quan va impedir que un jugador local servís una falta. A la desesperada, els blancs van generar una mica de perill, tot i que l'Osasuna mai no va tenir problemes seriosos.

Callejón va rematar al fons de la porteria, però l'àrbitre va anul·lar el gol per fora de joc, en l'única jugada de combinació de tot el partit, que no va arribar fins al minut 85. Un balanç massa pobre per a un equip que, si el Barça guanya avui el Màlaga, ja estarà a 18 punts dels blaugranes.

stats