LLIGA ACB
Esports 14/01/2011

Les pissarres de capçalera de Xavi Pascual

Xavi Pascual va iniciar fa 20 anys la seva trajectòria com a entrenador de bàsquet al CB Gavà. Des de llavors ha sabut aprendre dels millors tècnics per arribar a consolidar-se a l'elit.

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaSi Xavi Pascual compleix fins al final el contracte que va signar ahir, es convertirà en el segon tècnic que ocupa durant més temps la banqueta del Regal Barça. Tan sols Aíto García Reneses, que s'hi va estar 15 anys, el superaria.

L'entrenador ha sabut extreure el millor dels seus companys i rivals. "S'ha d'aprendre de tothom. Jo vaig començar veient Aíto García Reneses i vaig continuar com a entrenador ajudant d'Agustí Cuesta a Cornellà. De Dusko Ivanovic en vaig treure moltes coses. M'he impregnat de tots amb els quals ha treballat. S'ha d'estar atent, i veient qualsevol partit pots detectar alguna cosa útil per al teu equip", explica Pascual, que ahir va acudir a la roda de premsa organitzada per explicar la seva renovació amb la mateixa corbata del dia del seu debut amb l'Unicaja com a rival.

Pascual pensa que "a la velocitat que vivim, no tens temps de gaudir de tot allò que aconsegueixes". Segons el tècnic, "també s'aprèn molt dels jugadors". Ahir tant Joan Carles Navarro com Roger Grimau van reconèixer que Pascual és el millor entrenador que han tingut.

Aquesta, la gestió del vestidor, és una de les claus de l'èxit de Xavi Pascual, que ha sabut aconseguir que tothom se senti partícip dels triomfs del Regal Barça. Conèixer el club i l'entorn li ha facilitat el camí: "Si ho has viscut des de petit, ho entens millor", diu.

"La gent ha de saber que ho donarem tot per intentar aconseguir els èxits", repeteix una i una altra vegada el tècnic del Regal Barça, que està "content per poder seguir a casa meva, al club que estimo".

"El millor moment en aquests dos anys va ser la Final Four de París i el pitjor, la derrota a la final de la Lliga ACB", recorda l'entrenador, a qui ara representa l'agència Invictus Sports Group que dirigeix Zoran Savic.

L'entrenador, que ahir va signar la seva ampliació de contracte fins al 2013, assegura que "hi ha hagut força clubs interessats, però no he negociat amb cap d'ells". Segons Joan Bladé, el directiu responsable de les seccions, "Xavi Pascual ha donat prioritat al Barça i nosaltres no ens plantejàvem fitxar cap altre entrenador, ja que és el tècnic ideal, un referent del bàquet europeu".

"La renovació de Xavi Pascual era un objectiu prioritari. A banda de lluitar pels títols, hem de fer un bàsquet modern i atractiu i amb ell ho hem aconseguit", explica Joan Creus, secretari tècnic del Regal Barça, que serà el proper a tancar una renovació de la qual es va començar a parlar fa tres mesos.

stats