Esports 14/05/2011

Els petits culers gaudeixen d'una festa feta a mida

Martí Molina
2 min
Els petits culers gaudeixen d'una festa feta a mida

Barcelona.Era un desig exprés de la junta directiva que encapçala Sandro Rosell: fer una festa per als més petits perquè participessin en la rua i gaudissin a l'estadi de la celebració del títol de Lliga. Era el que volien i es va fer. Els més menuts hi van anar i també van ser els protagonistes de la festa. S'havien escollit un dia i un horari ideals: un divendres a la tarda. Després de l'escola, i amb permís per allargar la nit, molts infants van aprofitar que avui dissabte no tenen classe per celebrar la 21a Lliga del Barça.

Tot era a punt a les sis de la tarda, l'hora en què el club obria les portes del Camp Nou i començaven les activitats. Els voltants de l'estadi s'omplien de nens i nenes, impacients. Vestits amb samarretes del Barça o amb gorres o amb banderes, o amb la cara pintada amb els colors blau i grana. Els més petits eren els que tenien més pressa per entrar, alguns perquè mai no havien trepitjat el coliseu culer.

Van ser els que més van gaudir de la festa. Primer fora de l'estadi, amb les múltiples activitats que se'ls havien preparat. I després entrant amb pressa per aconseguir una bona localitat. Si podia ser, a la zona de tribuna, i si no, a la primera graderia, per estar a prop de la gespa i veure els seus ídols de prop quan fessin la volta d'honor.

Molts ja havien triat lloc a les set, i els jugadors no van aparèixer fins passades les nou. Però ningú no es va avorrir. Hi va contribuir l'emoció, l'excitació, les ganes de festa, les actuacions dels molts grups que van sortir a actuar al mig del terreny de joc i el saber fer de Pep Callau, l'animador que, com altres vegades, va ser el mestre de cerimònies en la prèvia de la traca final. Un animador que els va fer cridar, corejar els futbolistes, cantar l'himne, voleiar les banderes i fer l'onada.

I tots van aguantar. Del primer a l'últim, tota l'estona, tota la festa. Una celebració pensada per a tothom, però sobretot per a ells. Amb un lema molt clar que es llegia a la gespa: "El valor de tenir valors". I un era el de voler que del més xic al més gran pogués festejar la tercera Lliga consecutiva de l'era Guardiola.

stats