EUROBÀSQUET
Esports 01/09/2011

El petit dels germans Sada ja mana a Lituània

àlex Gozalbo
2 min
Víctor Sada supera Adam Hrycaniuk.

BarcelonaA Sergio Scariolo no li va agradar com la selecció espanyola va començar el segon quart del seu partit inaugural de l'Eurobàsquet contra Polònia (83-78) i va cridar Víctor Sada. A uns 3.000 quilòmetres de distància el seu germà, Adolf, que estava veient el partit amb uns amics en un bar de Badalona, es va aixecar de la cadira per animar-lo.

El base del Regal Barça va debutar ahir en un partit oficial de la selecció espanyola i la seva família ho va seguir amb deteniment. "Es nota que juga amb la confiança que ha guanyat en els últims anys. Se'l veu tranquil, dirigint un equip que compta amb dues grans referències, Pau Gasol i Joan Carles Navarro", assegura Adolf Sada, que està fent la pretemporada amb un equip de la lliga EBA.

"El nostre pare va jugar al Barça i al Cotonificio i nosaltres, els tres germans, vam començar a interessar-nos pel bàsquet des de ben petits -recorda Adolf-. Teníem una cistella al pati comunitari i no paràvem de jugar a bàsquet amb gent com el Carles Marco", explica Sada.

Segons Adolf Sada, "el millor del Víctor és que sempre té molt clar el seu rol i es dedica a enriquir l'equip amb coses que semblen molt petites, però que acaben sent molt útils". De fet, tots els entrenadors l'acaben situant més minuts a la pista del que al principi s'imaginaven.

"Hauria estat divertit arribar a l'elit i jugar amb el Víctor, com fan els Gasol, però sóc realista. Ells tenen molta alçada i molta qualitat", assegura Adolf Sada. Ahir Pau va ser el màxim anotador amb 29 punts, mentre que el seu germà Marc en va aportar 16.

El problema més greu que ahir es va trobar la selecció espanyola, que a l'últim minut tan sols guanyava per dos punts, va ser a la posició de tres , on Sergio Scariolo tan sols va poder utilitzar Rudy Fernández (al·lèrgia) durant 9 minuts i Fernando San Emeterio (cinc faltes personals), 14. El tècnic italià va apostar per apagar el foc amb Víctor Claver i Sergi Llull com a acompanyants de Joan Carles Navarro.

Avui, contra Portugal

La selecció espanyola jugarà aquest migdia (14.15 hores, La Sexta) contra Portugal, que ahir va encaixar de mans de Turquia (79-56) la primera derrota.

stats