PRIMERA DIVISIÓ
Esports 31/10/2011

Un penal inexistent roba a l'Espanyol un punt a Màlaga

Natalia Arroyo
2 min
Un penal inexistent roba  a l'Espanyol un punt a Màlaga

Un gol d'Apoño, de penal, al minut 71 va desfer la bona feina d'un Espanyol que va fregar la remuntada a la Rosaleda, però que va acabar caient davant d'un Màlaga nerviós i irregular.

L'Espanyol va jugar gairebé tot el primer temps per sota en el marcador perquè Rondón, al minut 5 de partit, va avançar el Màlaga. Duda va fer un llarg desplaçament sobre la carrera de Monreal que, pujant per la banda esquerra, va agafar l'esquena d'un Galán molt tendre en el marcatge i va centrar perquè el davanter veneçolà rematés des de l'àrea petita. El gol va animar l'equip local, que va treure's les pors dels últims mals resultats i, dirigit pel talent de Cazorla, Duda i Isco, va saber imposar un ritme alt i vertical al joc. L'Espanyol, a través de les aventures individuals de Dátolo i Weiss, va intentar aguantar-li el pols, però va patir en les transicions. Verdú va intentar calmar la possessió, però al barceloní li van faltar socis per conservar la pilota.

Quan els blanc-i-blaus, ahir de groc, demanaven el descans per no encaixar un segon gol que compliqués el partit, va arribar l'empat, gràcies a una rematada de cap d'Álvaro, que va pentinar amb precisió una falta lateral picada per Weiss.

La pausa, el control i un penal

Les urgències del Màlaga, que venia de perdre tres partits, va accelerar el seu joc en el segon temps i l'Espanyol, més tranquil, va saber jugar amb paciència i maduresa. Verdú, ara sí, va poder conduir el joc de l'equip i aportar pausa als atacs. Això va permetre als de Pochettino gestionar millor els contraatacs locals i no patir gaire en defensa.

Però quan l'Espanyol estava jugant millor va arribar la decisió polèmica del partit. L'àrbitre Delgado Ferreiro va interpretar que Romaric refusava un xut amb les mans dintre l'àrea, tot i que l'ivorià va rebre una pilotada a la cara. Apoño va transformar el penal i va donar el triomf al Màlaga, que recupera la sisena posició en detriment de l'Espanyol.

stats