LLIGA
Esports 18/11/2012

Un penal inexistent pren a l'Espanyol un punt a Mestalla

Víctor Sánchez, que ahir va jugar de lateral dret, intentant frenar Jonathan Viera, autor del primer gol del València.

BARCELONAEn la setmana més dura i decisiva per al futur de l'Espanyol, va arribar una derrota cruel i injusta a Mestalla. Una altra per afegir a la llista d'ensopegades difícils de digerir aquesta temporada per a l'equip de Mauricio Pochettino, que va acabar evitant que els seus jugadors, indignats, es mengessin l'àrbitre Del Cerro Grande al cercle central després del partit. La seva polèmica decisió, en considerar que una centrada de Barragán havia estat desviada intencionadament amb les mans per Héctor Moreno dins l'àrea, va provocar la ira dels futbolistes blanc-i-blaus. Els periquitos estaven desfets, desconsolats, desesperats al final del matx. Els ànims no estan per regalar punts i menys amb decisions equivocades que et perjudiquen.

A l'Espanyol se li va escapar en l'últim minut de partit un punt que tenia controlat i que s'havia guanyat amb molt d'esforç per culpa d'un penal inexistent que va transformar amb sang freda Soldado per situar el conjunt xe en places europees. Les urgències a la classificació i el delicat moment social que viu l'entitat fan encara més dramàtica aquesta derrota que enfonsa l'Espanyol una altra setmana al pou de la classificació. Els blanc-i-blaus escolliran president sent els cuers de Primera, però havent tornat a deixar detalls de poder ocupar posicions molt més altes a la classificació.

Reacció a la segona meitat

L'Espanyol va començar tou, insegur i va permetre al València trobar molts forats en atac gràcies a la mobilitat de Jonas i Soldado a la punta d'atac. Els dos davanters valencianistes van buscar les pessigolles als defenses periquitos amb efectius desmarcatges a l'esquena. L'1-0 va venir, però, d'una acció afortunada del València, que va treure profit d'un rebot en un refús de Raúl Rodríguez sobre el cos de Jonas perquè Viera superés Cristian Álvarez al quart d'hora de partit. Els xe haurien pogut ampliar l'avantatge amb les aproximacions següents, però l'Espanyol va poder sortir viu del domini local per ressituar-se de mica en mica i començar a aprofitar els espais. Longo, amb una rematada poc ortodoxa des del terra i després d'una bona acció d'atac per la banda esquerra entre Víctor Álvarez, Sergio García i Verdú, va aconseguir fer l'empat per tranquil·litzar els ànims visitants abans del descans.

Després del pas per vestidors, l'Espanyol va millorar i va començar a jugar de tu a tu al seu rival, explotant les bandes per fer mal a un València que es va desinflar. Wakaso, el més actiu, va tenir l'1-2 en una gran acció personal que va refusar Diego Alves amb els punys. El València espantava amb alguna sortida ràpida al contraatac, però sense fer mostres de poder trencar l'empat. Semblava que el matx acabaria en 1-1, fins que l'àrbitre va desfer-lo amb un penal que no ho era.