Esports 29/05/2011

"Fem patxoca, ja en tenim quatre"

El tècnic del Barça, content després d'aixecar la Lliga de Campions, assegura que el seu equip va jugar millor que a Roma i que la clau de la temporada ha estat centrar-se en el joc i oblidar-se de la resta.

Nuria García
2 min
"Fem patxoca, ja en tenim quatre"

Barcelona.L'any passat, quan se celebrava la Lliga, Guardiola va agafar el micròfon i va dir: "Us en devem una. I aquests [assenyalant els jugadors], no fallen". Quan la final de la Lliga de Campions s'apropava, Guardiola va dir que potser en aquell moment l'emoció del moment li havia fet dir allò. Però Guardiola no diu les coses per dir-les. I ahir l'equip va aconseguir la segona Lliga de Campions i va quedar en paus amb l'afició. "Em fan quedar bé! Comencem a fer patxoca, ja en tenim quatre, quan fa quatre dies no en teníem cap. El món ha vist que hem guanyat però també com hem guanyat. Hem fet un partit excel·lent, extraordinari", va dir Guardiola, content i emocionat per aixecar la seva tercera Champions: la segona com a entrenador. Un trofeu que dedica a "tothom que estima el futbol", i personalment: "Als meus, que ens aguanten cada dia".

Pel tècnic, aquesta no ha estat la temporada més complicada de les tres que ha viscut al Barça, i va revelar el secret per oblidar-se de la tensió externa: "Centrar-se en el joc. Aquest és el secret, millorar el joc. És l'únic que podem controlar, és el que intentem fer".

Si en la prèvia Guardiola demanava que el seu equip jugués millor que a Roma, ahir els jugadors ho van fer, i el tècnic ho va reconèixer: "Hem estat molt més agressius, hem jugat millor, a un nivell molt més alt que fa dos anys. El Manchester United és molt bon equip. Ells han arribat a tres finals en quatre anys, són un dels grans". L'entrenador també va tenir paraules d'elogi per a Messi. "És el millor jugador que he vist mai, i probablement el millor jugador que veuré. És únic i irrepetible. Esperem que no s'avorreixi mai". Al tècnic se li acaben els elogis quan parla dels seus jugadors: "Si jugues aquest tipus de futbol, necessites aquest tipus de jugadors. En el futur em costarà trobar jugadors com aquests", va assegurar Guardiola, a qui van tornar a mantejar.

El gest amb Abidal

Pep Guardiola també va elogiar Carles Puyol pel gest que va tenir amb Éric Abidal cedint-li el braçalet i, de retruc, l'honor de ser el primer a aixecar la Lliga de Campions. "Per això tenim aquests capitans. Ha estat Puyol qui ha dit que la Copa l'aixecava Abidal, és un gest que l'honra. Això ens fa una mica més forts i demostra la qualitat humana d'aquest grup".

stats