Esports 19/04/2012

Primer pas: generar. Segon pas: transformar

Natalia Arroyo
2 min

Si l'eliminatòria només consistís en un únic partit, les sensacions que deixen els 90 minuts a Stamford Bridge serien dramàtiques. Màxim domini del Barça (en posició i possessió), múltiples ocasions de gol -algunes de molt clares- i mig xut rebut. Però 1-0. Un Chelsea contra les cordes durant gairebé tot el partit. Adormit, aparentment noquejat. Però a punt, esperant un error. L'únic error.

Sabent com se sap, però, que encara queden 90 minuts (o 120) més per jugar, l'exercici, en calent, ha de ser intentar fer una anàlisi freda del duel. El Barça va generar joc, va trobar per on desmuntar la proposta blue i només que afini la punteria pot aixecar el marcador. Només cal que Messi rebi més profund, que Alves i Adriano completin les pujades i que la pilota entri. Poc més.

Pissarres actives

Tant Di Matteo, realista, com Guardiola, lògic, van encertar ahir en els seus plantejaments. Els blaugranes, absoluts dominadors del joc, ho van fer tot bé, menys l'execució final de les jugades. El tècnic blue , obsessionat a bloquejar el joc interior del Barça i no deixar espais a les conduccions de Messi, va transformar el seu habitual 4-2-3-1 en un 4-3-3 ultradefensiu. Mikel va pivotar per davant dels centrals, amb les ajudes obertes de Lampard i Meireles. Mata i Ramires, teòrics extrems, van replegar-se amb la línia de migcampistes per plantar una doble muralla, un 4-5-1, davant la porteria de Cech. Tot i l'espessor anglesa, el Barça va trobar espais per desbordar amb relativa facilitat darrere els interiors, gràcies a l'organització ofensiva escollida per Guardiola.

Iniesta, apareixent des de l'esquerra per deixar la banda a un Adriano molt incisiu, va envair la zona central a l'esquena de Lampard, per combinar amb Cesc, situat en alguns moments de fals davanter. A la dreta, ni Alexis ni Pedro no van saber explotar les superioritats que generaven les excursions d'Alves. A Messi era Meireles qui el perseguia, tant si l'argentí es movia per la zona de tres quarts com si baixava a rebre. En l'afany per participar, Messi va allunyar-se massa de la zona on és decisiu. Estranyament, ahir va ser-ho en negatiu, ja que va perdre la pilota que va propiciar el contracop letal del Chelsea. Encert de Di Matteo.

stats