BÀSQUET - LLIGA ACB
Esports 27/03/2011

Quan el partit de l'any et perjudica

David Jover
2 min
Pascual no podrà preparar  el partit de dimarts.

El Regal Barça està en el moment clau de la temporada. L'Assignia Manresa, també per assegurar la salvació. Els blaugranes estan immersos en una eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga que es preveu llarga i, tenint en compte que juga avui (12:30 h, Esport3), no podrà preparar com cal el tercer partit de la sèrie que l'enfronta al Panathinaikòs, que ha ajornat el seu partit de Lliga per preparar el matx a consciència. Els de Xavi Pascual viatjaran a Atenes demà al matí, i això vol dir que l'entrenament important de cara al partit de dimarts l'hauran de fer ja a la capital de Grècia.

Jugar dos partits en poc més de 48 hores no és una situació nova per al Barça. Però sí que ho és que el rival tingui quatre dies de descans i ells, cap, cosa que no diu gaire de l'ACB, que podria incloure fins a tres equips a la final four i que no cuida aquests detalls, fet que va en contra de la mateixa entitat.

Petició no autoritzada

I és que la intenció del club blaugrana era avançar el partit -i haver jugat ahir a la tarda, com el Reial Madrid contra el Gran Canària-, però la negativa de l'Assignia Manresa va aturar el procés.

Des del club del Bages al·leguen que el Regal Barça els va avisar amb molt poc temps per fer el canvi i poder jugar un dia abans, és a dir, ahir. A més, ja havien venut les entrades i havien tancat un acord amb un patrocinador per al partit de l'any al Nou Congost. El Barça, doncs, va pecar de no plantejar la situació amb més temps, perquè el Manresa no hauria posat cap problema, al contrari.

Xavi Pascual va ser ben explícit a la roda de premsa posterior al segon partit de quarts de final dijous passat quan li van preguntar com s'afronta un partit tan difícil quan t'estàs jugant l'Eurolliga: "Volíem canviar l'horari del partit i el dia, però no ens han deixat. És un condicionant més de cara al partit d'Atenes", va sentenciar. Qui també s'ha vist afectat per aquesta decisió és el Caja Laboral, que també juga a les 12:30 a la pista d'un Menorca que es juga la permanència.

A més, els de Dusko Ivanovic han de jugar a Tel Aviv contra el Maccabi i tampoc podran preparar el partit en les condicions idònies.

Precedent desfavorable

I és que ara fa dos anys el matx es va disputar pels volts d'aquestes dates.

És a dir, amb una eliminatòria d'Eurolliga pel mig. Aleshores el Regal Barça s'enfrontava amb el Tau Cerámica i el dimarts següent de jugar al Nou Congost, i d'haver disputat fins a quatre pròrrogues i acabar perdent per 122-117, va caure en el primer partit d'aquella sèrie al Palau. Per sort, va acabar guanyant l'eliminatòria en el cinquè partit.

El Barça haurà de treure l'orgull a partir dimarts que ve per superar un rival que haurà tingut quatre dies més de descans.

stats