LLIGA DE CAMPIONS
Esports 06/12/2011

El partit del BATE "no fa nosa"

Natalia Arroyo
2 min

La sensació general és que, enmig de la setmana del clàssic, el compromís de Lliga de Campions contra el BATE Borissov d'aquest vespre a les 20.45 h molesta. Però Guardiola, que aspira a tancar la lligueta "de la millor manera possible per prestigi i diners", va deixar clar ahir en roda de premsa que sempre "és una satisfacció veure en directe els jugadors del filial", i creu que això és prou motiu per ajornar parlar del Reial Madrid un dia més.

El tècnic no haurà de patir per possibles lesions o fatiga dels seus homes forts de cara al duel al Bernabéu, perquè n'ha deixat tretze a fora de la convocatòria i s'ha posat en mans dels menys rodats i del talent del planter. Del primer equip, només Pinto, Piqué, Pedro, Maxwell, Fontàs i Thiago (i Cuenca) saltaran a la gespa del Camp Nou. L'ocasió obligarà Guardiola a fer jugar d'inici, com a mínim, cinc futbolistes del B, la qual cosa permetrà mesurar-los "i veure com competeixen en un context de Champions".

"No hi ha cas Piqué"

Entre els noms dels menys glamurosos de la plantilla del Barça, sobta la presència de Gerard Piqué. Que el central blaugrana, aspirant a titular contra el Madrid, sigui a la llista ha obert cert debat en l'entorn blaugrana, que hi veu alguna mena de càstig de l'entrenador de Santpedor per la polèmica targeta que va forçar contra el Rayo i el seu irregular rendiment aquesta temporada. "No hi ha cas Piqué. Ve convocat perquè no va jugar dissabte i havíem de ser 18. No interpreteu coses que no he dit", va demanar Guardiola, visiblement molest per aquestes insinuacions.

Aprofitar els minuts

L'entrenador blaugrana va insistir en la necessitat de competir bé contra el BATE Borissov per seguir creixent col·lectivament, en la mateixa línia de discurs que abans havia utilitzat Pedro, que es prendrà el partit d'avui com una bona ocasió per demostrar que pot ser un dels escollits per jugar a la davantera que surti al Bernabéu. "La lesió m'ha fet perdre molts partits. És complicat tornar a estar al ritme de competició dels companys, però intentaré aprofitar els minuts per sentir-me bé, agafar confiança i que Guardiola ho tingui difícil per triar dissabte".

I és que, malgrat que fins a finals de setmana no serà l'hora de pensar en el Madrid, la majoria de preguntes d'ahir anaven encaminades a saber quina estratègia té pensada Guardiola per assaltar el Bernabéu. "No tinc res decidit, encara. Hi dono voltes, esclar, però vull parlar amb el Tito primer i veure com està tothom".

Sistema 3-4-3 o 4-3-3?

L'entrenador del Barça va treure importància a la tàctica que farà servir a Madrid i va centrar l'interès en "l'actitud que tinguin els jugadors". "Juguem com juguem al Bernabéu, res no serà una sorpresa, perquè els entrenadors estan preparats per adaptar-se al nostre joc al cap de cinc minuts de partit. Jugar amb un 3-4-3 potser era una sorpresa al principi, però ara ja no ho és". En aquest sentit, i sense donar cap pista sobre si farà servir aquest sistema contra els de Mourinho, Guardiola va reconèixer que, tret d'alguns matisos, tots dos tècnics ja "saben com jugarem els uns i els altres".

Avui tretze possibles titulars contra els blancs s'entrenaran en una sessió a porta tancada a la Ciutat Esportiva amb la ment posada en el clàssic. Guardiola haurà d'esperar 24 hores.

stats