OPINIÓ
Esports 08/02/2013

Un partidàs dels que fan afició

Roger Grimau
2 min

Visca el bàsquet! Que continuï l'espectacle! Gran partit inaugural de la fase final de la Copa del Rei. Un partit que al marge dels colors fa un bé enorme al nostre esport. Un autèntic partidàs dels que fan afició. D'aquells partits de bàsquet que, esperem, fan que un nen hi vulgui jugar quan els mira.

Els dos equips superant els 100 punts, encara que sigui amb dues pròrrogues, finals ajustats i màxima audiència a la televisió. Quan als jugadors se'ns pregunta abans de jugar la Copa se sol dir que contestem amb tòpics, però ens referim a edicions com aquesta. Un equip intractable durant més de mitja volta a la Lliga com el Reial Madrid cau ja als quarts de final. Sí, és veritat que davant tenia un Barça Regal que creix en els moments decisius. Però ha caigut.

Ja tenim els dos primers partits de la Copa, els primers dos classificats per jugar les semifinals i dos equips més que s'agafaran un cap de setmana lliure per la força després de la derrota d'ahir...

Una Copa diferent

Amb la jornada inaugural s'ha posat el llistó alt, així que esperem donar també un bon espectacle a l'altre costat del quadre amb els partits d'avui. Aquesta és una Copa del Rei diferent per a mi. El més normal seria que avui haguéssim viatjat a la ciutat on es disputa la competició. Arribar a l'hotel i que el delegat repartís les acreditacions corresponents a cada membre de la plantilla, que ens digués per on i per on no ens podem moure al pavelló.

Repartiríem les habitacions, xerraríem amb gent coneguda que passeja pel hall de l'hotel: jugadors i exjugadors, entrenadors, agents, periodistes i gent de bàsquet en general. Una cosa que li dóna un ambient especial i que posa a l'aparador el nostre esport, però que com a jugador una mica maniàtic que sóc no m'agrada gaire. Tot i que entenc que és molt bo per al bàsquet. Baixaríem a sopar i cap a les habitacions a descansar, ja que l'endemà toca jugar el partit de quarts de final.

Doncs a causa de la proximitat geogràfica entre les ciutats de Vitòria i Bilbao, nosaltres viatjarem avui al matí per fer una entrenament suau, dinar i descansar a les habitacions. Una mica estil Guardiola, i que espero que ens doni resultats similars als seus…

Ara bé, espero que ja avui ens hàgim de quedar concentrats perquè voldrà dir que el partit ha anat bé. Si guanyem, no ens mourem de Vitòria.

Serà també especial perquè és la meva primera fase final de la Copa del Rei amb el Bilbao Basket. Després de quedar-nos a les portes la temporada passada aquest any hem aconseguit arribar-hi. Hi ha molta il·lusió a la ciutat i mobilitzarem molta gent, així que espero que ens surti un bon partit i puguem donar-los alguna alegria!

Aúpa UBB!

stats