HANDBOL - LLIGA DE CAMPIONS
Esports 24/11/2012

La nova muralla del Palau Blaugrana

David R. Jover
2 min
La nova muralla del  Palau Blaugrana

BARCELONALluiten pel mateix però són amics. Necessiten estar bé l'un amb l'altre per poder rendir. Quan juga l'un, el que s'ho mira des de la banqueta li dóna consells. Formen un petit equip dins d'un equip. Si hi ha un temps mort només parlen entre ells. Daniel i Arpad. Un bosnià i un serbi. Actualment, Sterbik i Saric són dos dels tres millors porters del món i juguen al mateix equip, el Barça Intersport, que aquesta temporada ha encaixat 119 gols en els cinc primers partits de la Champions League. És a dir, la millor defensa de qualsevol equip en els últims 4 anys de competició.

Per al tècnic Xavi Pascual gaudir d'aquests dos porters és una benedicció i un problema alhora. Per a ells en canvi, no és una dificultat. "Per a alguns porters és incòmode perquè ho volen jugar tot. Per a Saric i per a mi no ho és. Quan estàs al màxim nivell jugues molts partits i has d'estar fresc", diu Sterbik. Saric, que se'l mira mentre parla, afegeix: "El Barça ha de tenir dos porters de gran nivell. El més important és que la porteria funciona, i s'està demostrant. Ens trobem còmodes".

I és ben cert que funciona. Entre Lliga i Champions s'han disputat 16 partits -16 victòries- i la mitjana de gols que rep el Barça Intersport és de 22,7. Entre tots dos aturen el 41% dels llançaments que els fan. A banda dels porters, la defensa que formen Sorhaindo, Jernemyr i Viran Morros facilita la seva tasca. Daniel Saric és al Barça des del 2009 i en els dos últims anys ha estat escollit el millor porter de la Lliga. Quan vivia el millor moment de la seva carrera va ser informat del fitxatge de Sterbik: "El club m'ho va comentar abans i vaig parlar amb l'entrenador. Vaig estar al corrent de com anava el fitxatge, perquè som amics, i m'alegro que sigui aquí", se sincera el bosnià. A Sterbik, que somriu, no l'impressionava el repte. "Por? Qui té por de venir al Barça? Avui dia a l'handbol necessites dos grans porters. Si funciona la porteria ajudem l'equip. Si no funcionem, l'equip se'n ressent", indica el serbi amb passaport espanyol.

Tot i que a principi de temporada tots dos portin bé el fet de repartir-se els minuts, què passarà quan arribin els partits importants? "Un dia em tocarà a mi i un altre a l'Arpad. No ens farà ràbia veure jugar l'altre, tot i que a tots ens agradaria ser en un possible partit important. Ja tenim una edat que ens ho fa veure tot diferent", explica Saric. Sterbik pensa igual. "Fa setmanes que el que fem és disputar mitja part cadascú. Si arriba un partit que em fan 10 gols seguits em canviaré sol per Saric, no aguantaré fins al final!", etziba somrient. Per acabar, un detall de tots dos. "Si un de nosaltres aquell dia important ho atura tot és molt difícil que ens puguin guanyar el partit".

Els títols confirmaran si Saric i Sterbik són la millor parella de la història del club, per sobre d'altres com Barrufet i Svensson. Del que no hi ha dubte és que la rivalitat per un lloc a l'equip no impedeix que tots dos siguin grans amics. La nova muralla del Palau ho té tot per ser recordada als llibres d'història de la secció. Avui tornen a entrar en acció a la Champions davant el Pick Szeged hongarès (16.15 h).

stats