Barça
Esports 10/06/2013

El 'nen del Barça', símbol de la campanya contra la mort de menors a Síria

La imatge d'Ahmad Ozman, de 15 anys, mort amb la samarreta del Barça, corre per les xarxes socials per cridar l'atenció internacional sobre el conflicte

Efe
1 min

El CaireLa imatge d'Ahmad Ozman, un adolescent sirià que va morir vestit amb una samarreta del Barça, s'ha convertit en el símbol d'una campanya d'activistes sirians a través de les xarxes socials per protestar contra la mort de menors en el conflicte.

Un cartell amb dues fotografies d'Ozman, una de mida carnet i una altra en la qual apareix el seu cadàver amb una samarreta del que era el seu equip preferit, ha estat divulgada a través de xarxes socials com Facebook i Twitter en el marc d'aquesta campanya, que vol cridar l'atenció sobre els atacs del règim contra els més petits.

Aquesta iniciativa, anomenada ''tweet4syrianchild'' ("Tuiteja per al nen sirià") demana als internautes que el dia 10 de cada mes escriguin missatges per recordar els nens sirians.

La campanya recorda que Ozman, que volia ser una estrella del futbol com Messi, va morir en l'ofensiva que les forces del règim de Baixar al-Assad van llançar el 2 de maig a la localitat d'Al Baida, a la província costanera de Tartús, que va causar centenars de morts.

Segons els activistes, Ozman, que va néixer el 1998, va perdre la vida al costat d'altres membres de la família i amics en la massacre, que va ser condemnada per la comunitat internacional.

stats