VALLPARADÍS
Esports 03/10/2011

La motxilla que explica per què som com som

àlex Gozalbo
2 min

Les persones som com som i no d'una altra manera per moltes coses. La primera té a veure amb la casa en què vam néixer, però també hi influeixen el professor de primària que vam tenir, la parella amb la qual vam festejar i fins i tot el diari que ens comprem cada matí. Aquesta és la lliçó que Xavi Pascual intenta transmetre en el llibre que va escriure abans de l'estiu. L'entrenador del Barça Regal descriu el seu context perquè tothom entengui quin tipus d'entrenador és.

Segurament per tot això, per aquesta motxilla de coneixements, vivències i contactes que porta a sobre, és el tècnic ideal per al conjunt blaugrana. Ningú com ell pot entendre què espera el Palau del seu equip, com tractar la premsa, com fer-se respectar en un club amb un entorn complicat i, sobretot, com aconseguir que el Barça Regal guanyi títols. De moment, Pascual ja en porta vuit de primer nivell.

Tot i això, els àrbitres encara no el respecten com a d'altres i alguns companys de professió mantenen la teoria que és un tipus amb sort. Ho diuen mentre perden una vegada i una altra contra ell. Des que ell és a la banqueta del Barça Regal, per exemple, el Reial Madrid ha caigut en 14 dels 18 enfrontaments directes, que són molts.

El regust que deixa a can Barça la Supercopa de Bilbao és molt dolcet. L'equip es va imposar al Reial Madrid i al Caja Laboral, dos equips que van apostar per arribar al campionat amb la càrrega física molt més avançada.

Si un pensa en Ricky Rubio i Roger Grimau pot creure que l'equip no mossega tant els creadors de l'equip rival i si se'n recorda de Jaka Lakovic, Gianluca Basile i Terence Morris trobarà a faltar una mica de tir exterior, però aquest equip que han construït entre Joan Creus i Xavi Pascual és millor que el de la temporada passada. Té més matisos, més riquesa tàctica.

Els rivals no li posaran les coses fàcils. El Reial Madrid s'ho passarà bé quan la carretera faci baixada, però trobarà a faltar un director de joc quan el recorregut sigui ascendent. Pablo Laso ho solucionarà fitxant un base nord-americà quan s'aixequi el locaut i Rudy Fernández torni a la NBA, però tot i això a l'equip encara li falta un punt de cocció per competir amb els grans d'Europa.

El Caja Laboral l'ha encertat amb l'estil de les incorporacions. Com que no pot competir amb els dos grans a l'hora de fitxar talent, ha apostat per un tipus de professionals molt físics i intensos. Amb el temps, serà un equip difícil de guanyar. Més que a Bilbao.

stats