COPA DEL REI
Esports 08/02/2012

A 90 minuts d'una altra final

Natalia Arroyo
3 min
L'ÚLTIM GRAN ESFORÇ 
 Sergio Busquets, que a la foto lluita amb Jonas per una pilota, serà dubte fins a l'últim moment pel trau que té al genoll.

El Barça de Guardiola té a tocar la dissetena final en tres anys i mig de projecte, i en concret la tercera de Copa del Rei de les últimes quatre edicions. "És un dels partits més bonics de l'any, permet que es trobin dues aficions, i ens fa il·lusió tornar-hi a ser", va afirmar el tècnic del Barça en una roda de premsa en què va recordar que el primer títol d'aquesta era triomfadora blaugrana va ser la Copa que l'equip va guanyar contra l'Athletic -que ahir va confirmar la seva plaça de finalista davant del Mirandés- a Mestalla l'any 2009.

L'equip afronta la tornada de les semifinals contra el València (21 h, Canal +) amb molts jugadors tocats i amb un 1-1 en l'anada a Mestalla que gairebé l'obliga a marcar un gol per no patir en els minuts finals al Camp Nou. "Ja sabem com es viu l'últim quart d'hora a l'estadi si vas 0-0", va comentar Guardiola, que va demanar que l'afició faci un esforç per assistir al partit, malgrat les baixes temperatures que s'espera que hi hagi aquest vespre a Barcelona. "Ja sé que fa molt de fred i que la gent, en part, està acostumada que guanyem títols. Però els vull dir que els jugadors volen jugar aquesta final i que amb l'ajuda i el suport de l'afició serà més fàcil passar l'eliminatòria".

Situació dels lesionats

El Barça farà aquest matí una última sessió d'entrenament al Camp Nou (11.30 h) que acabarà de confirmar quin és l'estat dels futbolistes, sobretot dels lesionats. "El més dubtós és Busquets, perquè depenent dels gestos que faci se li poden moure els punts. El Xavi està bé; l'Alexis força bé, també, tot i que encara té molèsties de la caiguda amb Pepe; l'Andrés ha fet una part de l'entrenament amb el grup i està millor, igual que el Pedro. Hem d'acabar de perfilar com estan tots, parlar amb els metges i decidir qui juga, perquè serà un partit molt exigent, un partit d'homes, i necessitarem gent en plenes condicions", va explicar un Guardiola que va negar amb rotunditat que el club amagui informació o enganyi amb les alineacions. Al matí, Unai Emery havia insinuat que és comprensible que el Barça no vulgui explicar amb tots els detalls com estan els seus futbolistes ni qui jugarà. "Em sembla bé. És lògic no donar pistes al rival", va dir el tècnic basc, a qui no li va agradar gens que des de l'entorn blaugrana es critiqués l'estat de la gespa a Mestalla. "El València va jugar les seves cartes. Vam deixar la gespa com estava, no la vam regar ni tallar. Ara el Barça la deixarà al Camp Nou com vulgui".

La problemàtica de la gespa, que aquesta nit estarà com el dia de la Reial Societat, perquè els experts tampoc recomanen que es regui abans pel risc de gelades, no és el que més preocupa Emery ni Guardiola. Al tècnic basc l'inquieta la manera de tornar a desactivar Messi, un futbolista que no creu que estigui en baixa forma. "Aquest 10 baixet és molt bo. Algunes vegades l'hem pogut aturar, però al seu estadi juga més obert, està més protegit", va comentar, tot i que va recordar que el perill és tot el Barça "en conjunt" i no un sol jugador.

Per la seva banda, a Guardiola, que creu que el seu equip "està molt millor del que la gent es pensa", el preocupa la capacitat dels seus homes d'estar atents fins al final. "No espero que el partit estigui resolt en el minut 20. Com va passar amb el Reial Madrid, crec que l'eliminatòria arribarà molt igualada als minuts finals".

Faltes i agressivitat

A només 90 minuts d'una final, és evident que el xoc serà intens, com ho va ser l'anada a València. Emery va matisar que el treball defensiu dels seus jugadors "està dins els límit de l'agressivitat" i Guardiola va demanar tocar ràpid la pilota per evitar la pressió visitant i "evitar pèrdues compromeses, perquè el València és molt ràpid, un dels millors d'Europa". I és l'últim obstacle per assegurar-se una nova final.

stats