COPA MASTERS DE TENIS
Esports 20/11/2011

Els millors s'enfronten a Londres en una cita per a gurmets

Albert Solé
2 min
Ferrer, Murray, Tsonga, Federer, Djokovic, Fish, Berdych i Nadal.

Des del 1970, la temporada tenística -Copa Davis a banda- es tanca amb el torneig dels mestres, la Copa Masters, en la qual els vuit millors tenistes de l'any se citen en un torneig d'una setmana sense treva i només per a gurmets del millor tenis.

No hi ha cap dubte que el 2011 ha sigut l'any de Novak Djokovic. Deu títols -tres dels quals l'Open d'Austràlia, Wimbledon i l'Open dels Estats Units- i només quatre derrotes en tota la temporada el farien ser el màxim favorit a Londres, però a la Copa Masters no. Tal com s'ha queixat sovint Rafa Nadal, el calendari del circuit està molt atapeït, i els vuit primers del rànquing acostumen a arribar tan carregats que molt sovint no guanya el millor -Nadal no l'ha guanyat mai-. "Djokovic no té necessitat de guanyar el Masters [ja el va guanyar el 2008], però sí que li fa il·lusió", explica Tomàs Carbonell, extenista i comentarista de tenis de Televisió Espanyola. Per Carbonell, el màxim favorit és l'escocès Andy Murray, perquè juga a casa i perquè cada dia està més a prop de superar Djokovic, Nadal i Federer en una gran cita.

Les opcions del tenista manacorí -debuta avui contra Fish (21 h)- són una incògnita. Ha descansat l'últim mes per arribar en forma per al Masters i la final de la Copa Davis que Espanya jugarà contra l'Argentina a Sevilla a principis de desembre, "però la pista coberta no és la seva millor superfície i pot perdre amb qualsevol", apunta Carbonell. L'altre gran candidat és el suís Roger Federer -s'estrena contra Tsonga (15 h)-, que tot i que aquest any no ha guanyat cap Grand Slam per primer cop des del 2003, acaba de guanyar l'últim Masters 1000 (París Bercy) i ja s'ha endut cinc vegades la copa dels mestres.

stats