FUTBOL CATALÀ - ASCENS SEGONA B
Esports 29/06/2013

La millor temporada de la història de l'Olot

Martí Molina
2 min

Olot / BarcelonaBen pocs s'haurien cregut l'estiu del 2005 que avui l'Olot aspiraria a pujar a Segona B. Els garrotxins acabaven de baixar a Primera Regional i estaven a un pas de desaparèixer. L'equip, desestructurat, necessitava una intervenció urgent, i una nova junta -encapçalada inicialment per Lluís Macias i avui per Joan Agustí- se'n van fer càrrec. Vuit anys després, el club juga contra l'Arandina en l'últim partit del play-off d'ascens. Si remunten el 3-2 de l'anada contra l'Arandina (18.30 h), jugaran per primer cop a la seva història a la Divisió de Bronze.

"Ens ho mereixem. Ens hem aixecat de moltes trompades i volem donar una alegria a l'afició", diu Abel Solé, capità de l'equip, i que va tornar a l'Olot -on s'havia format- quan va caure a Regional. Avui és el més veterà de la plantilla, juntament amb l'entrenador, Àlex Terma, que durant aquests vuit anys ha desenvolupat diferents tasques al club. "Ens va costar molt pujar de categoria, però la directiva va aguantar el tipus, no es va rendir".

L'Olot va jugar quatre anys a Primera Regional i llavors va encadenar tres ascensos consecutius. La temporada passada es va consolidar a Tercera i en aquesta ha guanyat la Lliga. "L'objectiu inicial era mantenir-nos a Tercera, però ens vam trobar líders i ara estem a l'esprint final", reconeixia Agustí abans de disputar l'eliminatòria dels campions contra el filial de l'Elx. Els garrotxins van perdre aquella ronda -que els hauria permès pujar directament- però van guanyar la següent i ara tenen una segona oportunitat que no volen desaprofitar.

Una nova estructura

"No teníem fites esportives. Quan vam entrar el que volíem era reformar el planter, generar una estructura i establir un sistema de joc característic", explica el president. Aquell 2005 el club agonitzava i tan sols tenia tres equips filials. Avui ja en són dotze. "És evident que la gent vol guanyar, però és clau tenir una idea de joc. Que l'equip sàpiga què vol fer i a partir d'aquí omplir els buits. Que el futbol base tingui una mateixa filosofia i que quan s'hagi de fitxar un jugador al primer equip es busqui algú amb unes característiques concretes", diu l'entrenador.

President, entrenador i capità asseguren que Olot destaca pel fet de ser una ciutat molt futbolera, i presumeixen que el camp "és el que registra millor entrada de Tercera, i millor que molts dels estadis de la Segona B", comenta Solé. Els caps de setmana s'hi reuneixen més de 1.000 persones, i avui confien a omplir-lo amb més de 3.500. "Tothom està pendent d'aquest partit", reconeix Terma.

"A les cames hi ha molta potència, al cap molta tècnica i al cor molta il·lusió. I això és una cosa que es projecta a la grada i a tot Olot", conclou el president de l'entitat.

A la capital de la Garrotxa tots creuen en el seu equip. Tenen 90 minuts per remuntar un gol en contra i completar la millor temporada de la història de l'entitat, només vuit anys després d'estar a punt de desaparèixer quan l'equip es va enfonsar a la Primera Regional.

stats