COPA DEL REI
Esports 10/01/2013

El millor jugador del món no descansa ni en un dia de tràmit

T. Padilla / N. Garcia
2 min
TORNADA A LA FEINA Messi entrenant-se ahir. A la foto petita, amb la samarreta que ha dedicat a Gerd Müller.

BARCELONADesprés de la festa de Zuric, tornada a la feina amb un partit poc atractiu contra el Còrdova. Després del 0-2 que va aconseguir al Nuevo Arcángel contra l'equip de Segona Divisió, el Barça arriba a un partit de tràmit preparat per estampar la firma i citar-se als quarts de final amb el Màlaga. El partit (21.30 hores, TV3 i Telecinco) no tindrà la presència sobre la gespa d'algunes de les estrelles blaugranes -Xavi, Iniesta, Piqué i Pedro- però sí que hi serà Leo Messi.

El partit és ideal per donar minuts a jugadors poc habituals i que necessiten reivindicar-se. El principal dubte de l'alineació és saber si Leo Messi, que mai en té prou, jugarà també contra els andalusos. L'argentí, que ahir va enviar una samarreta dedicada a Gerd Müller, a qui li va pispar el rècord de gols en un any natural, viu dies dolços i la seva presència a l'equip titular no es pot descartar. Adriano, després de no haver-se entrenat amb l'equip en els últims dies, també ha entrat a la convocatòria i podria tenir un lloc en l'onze inicial. El que és segur és que Pinto tornarà a situar-se sota pals.

El segon entrenador del Barça, Jordi Roura, serà l'encarregat de dirigir el partit. El tècnic de Llagostera, fidel a la línia prudent de Tito Vilanova, va afirmar ahir: "El Màlaga va haver de patir contra un equip de Segona B com l'Eibar. Hi ha mil exemples que et demostren la dificultat d'aquestes eliminatòries, així que nosaltres sortirem com ho fem sempre. Tenim avantatge, però primer el partit s'ha de jugar. No vull parlar de possibles rivals a la Copa sense haver superat la nostra eliminatòria". Roura va afegir: "Nosaltres portem una dinàmica molt bona i hem de mantenir-la. En aquests partits és important no trencar la bona ratxa. Intentarem posar-hi la màxima intensitat, com fan sempre aquests jugadors. El Còrdova és un equip amb molta intensitat, tots els seus jugadors són dinàmics i bons tècnicament. Sense tenir-hi res a perdre, no tindran cap problema a ser atrevits i a mirar endavant".

Messi podria compartir atac amb un David Villa que juga tots els partits de Copa però que no va poder marcar al camp dels andalusos. "Segons l'entrenament que farem abans del partit decidirem si entra a l'equip. El David ve d'un procés complicat, ja que ha patit una lesió important. Cada dia millora, de mica en mica. No tenim cap dubte que al final tornarà al seu nivell", va comentar ahir Roura.

El Còrdova, que no juga al Camp Nou des dels anys 70, arriba pressionat pels mals resultats a la Lliga (una sola victòria en les últimes set jornades), motiu pel qual el tècnic, Rafa Berges, farà canvis per premiar alguns jugadors amb el plaer de jugar en un Camp Nou que retrà homenatge a Lionel Messi.

stats