HOQUEI PATINS - COPA DEL REI
Esports 01/03/2012

El millor hoquei se cita a la Copa de Vilanova

David R. Jover
3 min
El millor hoquei se cita a la Copa de Vilanova

Des d'avui i fins diumenge el Pavelló Poliesportiu del Garraf de Vilanova i la Geltrú acull la 69a edició de la Copa del Rei d'hoquei patins, amb set participants catalans dels vuit equips que hi participen. El màxim favorit és el vigent campió de la competició, el Barça, que actualment és el lider de l'OK Lliga amb deu punts de marge sobre el segon, el Liceo de la Corunya. Però la Copa és un altre món, pren una nova dimensió, i més a Vilanova, una ciutat que respira i viu l'hoquei patins com poques.

A partir de tres quarts de set al Pavelló del Garraf s'hi jugarà el primer partit, un impredictible Noia Freixenet - Sather Blanes. L'estrella del conjunt selvatà, Jepi Selva, creu que una de les claus per vèncer el conjunt de l'Anoia és "no perdre la concentració ni un minut i ser competitius al màxim". Un dels rivals que es trobarà serà Joan Feixas, el capità del Noia: "Si volem guanyar haurem de tallar la inspiració de Jepi Selva i Jaume Llaverola, perquè en cas contrari tot se'ns complicarà", diu Feixas, que té clar que "el primer partit és el més complicat i en el que més nervis hi ha".

La jornada de dijous la tancaran el Liceo de la Corunya i el Moritz Vendrell (20.45 h). Jordi Bargalló, capità dels gallecs, no es refia dels vendrellencs: "Haurem de córrer igual o més que ells i intentar portar el tempo del partit, sobretot si se situen en zona", reconeix. Però davant tindrà Roger Molina -el porter del Moritz-, que tractarà d'aturar-lo. Molina creu que hauran de tenir "un nivell molt intens, pressionant molt i mentalment forts" si volen superar el Liceo. A més, afegeix que supliran la inexperiència "amb il·lusió". I és que l'ambició per guanyar la Copa és la mateixa per a tots. El Liceo buscarà evitar -com van aconseguir per últim cop el 2004- que la Copa es torni a quedar a Catalunya. El Liceo, amb 9 copes, és un dels tres clubs no catalans que han guanyat aquesta competició, nascuda el 1944. Els altres són el Dominicos de la Corunya (1990) i el Cibeles d'Oviedo (1980).

L'amfitrió, demà

El Vilanova disputa la segona Copa del Rei a casa, després de la que s'hi va disputar l'any 2003. Els vilanovins tancaran la jornada de divendres (21.30 h) contra el Shum Maçanet, que ha ascendit aquesta temporada a l'OK Lliga i s'ha colat a la Copa del Rei gràcies a un primer tram de lliga magnífic. Un dels artífexs de l'èxit del Shum és Jordi Galán, que s'enfronta al seu exequip. "Ja sabem la qualitat que té el Vilanova, però a tots ens agraden aquest tipus de partits. Estem treballant molt bé i esperem arribar com més lluny millor", diu el jugador del Shum. Però l'amfitrió hi té molt a dir. El capità del Vilanova Mopesa, Jordi Creus, espera un pavelló ple de gom a gom. "Esperem que vingui molta gent, som una ciutat amb tradició i s'ha de notar", comenta Creus, que explica que per superar el Maçanet hauran de ser fidels al seu estil: "Ser intensos en defensa i en atac".

Abans de l'últim partit de divendres es jugarà un clàssic de l'hoquei: el Barça - Tecnol Reus (19.30 h). El golejador del Barça, Marc Torra, té clar que l'objectiu "és aconseguir la Copa, el mínim exigible en un club com el Barça", però sap que no serà fàcil: "Hem de vigilar, perquè no guanyarem només en quinze minuts, hem d'estar 50 minuts ben atents, i ells tenen un gran porter", diu el jugador torderenc. Aquest gran porter del Reus és Guillem Trabal: "Afrontem la Copa amb la màxima il·lusió, tot i que el rival és el més complicat", diu el porter osonenc. I afegeix: "Per guanyar hem de jugar al límit de les nostres possibilitats i sense despistar-nos en cap moment".

I és que qualsevol errada et pot fer fora de la competició del KO. Set equips catalans i un de gallec aspiren a endur-se un trofeu que per a alguns és una obligació, per a d'altres una oportunitat i per a uns altres l'oportunitat de salvar la temporada. Vilanova es vesteix de gala per rebre el millor hoquei del vell continent.

stats