BARÇA
Esports 04/06/2013

El valor de mercat de Neymar ha pujat un 22,6% després d'haver fitxat pel Barça

Segons els càlculs de la consultora brasilera Pluri, el jugador brasiler es converteix en el tercer jugador amb més valor de mercat al món

Efe
2 min

Rio de JaneiroEl valor de mercat de l'atacant brasiler Neymar ha pujat un 22,6%, des de 55 milions d'euros fins a 67.400.000, després que l'estrella de la selecció brasilera ha fitxat pel Barça, segons els càlculs divulgats aquest dimarts per la consultora brasilera Pluri.

"El pas del jugador del Santos al Barça ha estat decisiva en aquesta apreciació, ja que, amb només 21 anys, Neymar es transforma: de ser un astre del futbol brasiler passa a convertir-se en una estrella internacional", assegura la consultora especialitzada en el mercat futbolístic.

D'acord amb Pluri, sense tenir en compte el cost del seu fitxatge, el valor de Neymar es beneficia del fet de "dividir la seva actuació entre un dels millors clubs del món (Barça) i una de les principals seleccions del planeta". L'apreciació, segons els càlculs de la consultora, converteix Neymar en el tercer jugador amb més valor de mercat al món, després de l'argentí Leo Messi (Barça, 140 milions d'euros) i del portuguès Cristiano Ronaldo (Reial Madrid, 96,3 milions d'euros).

Amb el seu traspàs al Barça, el brasiler ha superat en aquest rànquing jugadors com el blaugrana Andrés Iniesta (Barça, 65,6 milions d'euros) i l'anglès Wayne Rooney (Manchester United, 62,9 milions d'euros).

Pluri calcula el valor de mercat dels futbolistes a partir d'un programari propi que té en compte 61 criteris específics. Entre aquests criteris hi ha: l'edat, la creativitat, la regularitat, la força física, la capacitat de definició d'un partit, els aspectes tàctics, la disciplina, l'esperit d'equip, el nivell dels campionats que disputa, la condició clínica, els títols conquerits, les convocatòries per a la selecció i la capacitat de retorn financer per al seu club.

Segons Pluri, en cas que Neymar no correspongui a les expectatives que ha despertat amb la seva arribada al Barça, el seu valor començarà a declinar lentament, però, si confirma les expectatives, "serà candidat a convertir-se en el jugador més valuós del món d'aquí uns quatre o cinc anys".

stats