Esports 28/07/2011

El luxe de tenir Thiago al volant

Isaac Lluch
2 min
Thiago Alcántara celebra el seu primer gol ahir a la final. Ha marcat tres gols a Munic.

MUNIC.Aquest Barça és la fiabilitat personificada. Ofereix més garanties que un electrodomèstic o un motor alemany. No importa l'escenari, ni el rival, ni la transcendència del matx, ni si és el primer dia de curs o l'últim. L'equip de Guardiola tempera els partits amb idees sòlides i nervis d'acer, i els segella amb talent pur. Aquest cop -una altra vegada- el de Thiago. Es diria que el Barça sempre proposa i el rival sempre oposa. Resistència i verticalitat, en el cas del Bayern ahir.

El conjunt bavarès, tot i admetre's dominat per l'engranatge blaugrana, va disposar de les millors ocasions abans que Thiago, en estat de gràcia, inaugurés el marcador executant amb fe un dificilíssim remat de cap. L'equip amfitrió va ajuntar molt les línies, va exhibir el seu abassegador múscul i va beneficiar-se d'un àrbitre molt permissiu per evitar que el Barcelona accelerés amb la pilota als peus. Al contracop encara va poder fer més mal, però Valdés va aturar un gol clar a Alaba i un altre a Petersen.

Amb pràcticament el millor onze possible per les circumstàncies -Messi i els altres sud-americans continuen de vacances i Puyol i Xavi Hernández encara tenen un peu a la infermeria-, el conjunt blaugrana va actuar aliè a l'ímpetu local. Tranquil i segur, el Barça no va acusar anar més curt de forma que el rival ni quan el Bayern va treure la cavalleria en la represa.

Al primer temps, Seydou Keita va ser l'àncora defensiva que va deixar la nau blaugrana ben estable al mig camp, ben il·luminat d'altra banda per l'agilitat d'Andrés Iniesta i Thiago Alcántara. Jonathan dos Santos també va tenir una actuació sòlida com a desacostumat lateral dret. Però qui va mostrar fermesa i sang freda va ser Andreu Fontàs, que fins i tot com a últim home es va atrevir a rifar-se un pressionant Petersen com si en comptes de davant de 66.000 persones jugués al pati de l'escola.

El Barça també va saber respondre al futbol de contacte del Bayern, endurint la posició i mantenint bé el criteri i la situació del joc. Li va faltar més creativitat entre línies, però David Villa, Pedro i Jonathan Soriano -que va acabar lesionat-se durant el partit- no es van cansar d'estirar l'equip.

El punt d'honor del Bayern, ja amb Bastian Schweinsteiger, Tymoshchuk, Mario Gómez, Tony Kroos i Thomas Müller sobre el camp en el segon temps, el va contenir el Barça amb la pilota als peus. Ni amb el canvi d'Iniesta -fa goig com fins i tot l'aplaudeixen a Alemanya- ni amb més moviments de banqueta, el conjunt barcelonista va perdre lucidesa.

Thiago va enlluernar tothom amb un golàs per l'escaire. Piqué va jugar els primers minuts de la pretemporada i l'equip va acabar alçant el trofeu amistós abans de marxar a la gira nord-americana. El Barça, insaciable. I fiable. Molt fiable. Amb Thiago al volant.

stats