BARÇA
Esports 08/02/2013

La llegenda de Messi continua més enllà dels 30

L'argentí amplia el seu contracte fins l'any 2018

Pol Frias
3 min
La llegenda de Messi continua més enllà dels 30

BarcelonaVa arribar amb 13 anys a La Masia, i ha renovat fins als 31. Capicua, sí. Casualitat o no, fins i tot això ho fa rodó Leo Messi. Una vida de blaugrana farcida d'èxits, tant col·lectius com individuals. Amb tan sols 25 anys, l'argentí presumeix de ser el jugador que més Pilotes d'Or ha guanyat (4) fins ara. A més, de manera consecutiva, cosa que demostra la seva regularitat i l'afany que té per continuar millorant dia a dia. Pep Guardiola es va cansar de repetir-ho: "Fa el que més li agrada, que és jugar, i serà el millor fins que ell vulgui".

Messi va firmar ahir a la tarda l'ampliació del seu contracte amb el Barça fins al 2018. L'argentí continuarà sent el jugador més ben pagat de la plantilla i la seva clàusula de rescissió serà de 250 milions d'euros. L'acte de signatura es va fer a les oficines del club, i va comptar amb la presència del jugador, del president, Sandro Rosell, del vicepresident de l'àrea esportiva, Josep Maria Bartomeu, i del director esportiu, Andoni Zubizarreta.

El seu debut oficial amb el Barça va arribar de la mà de l'entrenador holandès Frank Rijkaard el 16 d'octubre del 2004. Els blaugranes guanyaven 0-1 el derbi a Montjuïc quan l'holandès va decidir donar entrada a un jove argentí que, amb només 10 minuts, ja va deixar clar que era un jugador diferent. Vuit anys i mig després, Messi és el millor jugador del món, i va camí de convertir-se en el millor de la història.

Xifres antològiques

294 gols en 351 partits l'han portat a ser el màxim golejador de la història del club en partits oficials. Paulino Alcántara, mític davanter del Barça en la segona dècada dels anys 90, és l'únic jugador que, amb 357 gols, de moment el supera. No obstant, a Alcántara se li comptabilitzen els gols que va fer també en partits amistosos. Tot i així, Messi, tard o d'hora, també el passarà. D'ençà que va debutar, l'argentí té (comptant totes les competicions) una mitjana de 34,6 gols i més de 10 assistències per temporada. Amb l'arribada de Guardiola, però, aquestes xifres es van disparar. Messi va passar a jugar de fals nou i la seva incidència en el joc d'atac va créixer moltíssim. Prova d'això, si s'agafen les últimes quatre temporades i el que portem d'aquesta, Messi ha aconseguit una mitjana d'1,01 gols per partit i 55,8 per temporada. A més, no ha crescut únicament en l'apartat golejador, sinó que la seva faceta passadora també ha augmentat.

I és que, si l'argentí continués amb la mateixa mitjana les cinc pròximes temporades, es plantaria al 30 de juny del 2018 amb un total de 600 gols i més de 650 partits amb la samarreta blaugrana. Uns registres fins ara inimaginables, però que el 10 blaugrana pot assolir.

Reconeixement unànime

Fa pocs dies Ronaldinho es lamentava de "no haver jugat més temps al costat de Messi". Iniesta, per la seva banda, assegurava que "ell és millor jugador al costat de l'argentí". Mascherano, gran amic de Messi, va anar una mica més enllà en aquelles famoses declaracions en què va comparar l'argentí amb "un assassí que quan surt al camp col·lecciona víctimes". Ahir mateix, els laterals blaugranes Dani Alves i Jordi Alba es desfeien en elogis en parlar del crac argentí. Fins i tot el suec Ibrahimovic, excompany de Messi al Barça, i de qui s'havia dit que no mantenia una bona relació amb el blaugrana, reconeixia aquesta setmana que és "el millor jugador del món". I és que els elogis no només vénen des de dins el club, sinó que setmana rere setmana podem escoltar com els rivals que s'enfronten al Barça es rendeixen a la supremacia de l'argentí. No obstant, la veritable grandesa de Messi és que els que més el coneixen destaquen, per sobre de tot, la seva personalitat. Valent i atrevit dins del camp. Tímid i humil a fora. Sens dubte, història viva del barcelonisme.

stats